Pijani kolesar zapeljal s ceste in preko ograde padel v gozd

0
2501

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– policisti so obravnavali mladoletnega voznika kolesa z motorjem, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilu mu je bilo zaseženo. Policisti zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče.
– policisti so bili napoteni na intervencijo na javnem kraju, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policisti so kršitelja, ki je s kršitvijo nadaljeval pridržali in mu izdali plačilni nalog.
– policisti so bili obveščeni, da je neznana osebe z motornim kolesom poškodovala na novo preplaščeno igrišče. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– obveščeni so bili o glasni glasbi, kjer kršitve niso zaznali.
– v nedeljo so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija:
– v petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Občan je bil ogoljufan preko spleta za nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ker sta voznika izpolnjevala pogoje za vožnjo, jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– popoldne so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so v naselju Jevnica obravnavali prometno nesrečo, v kateri je padel kolesar in se lažje poškodoval. Izveden je bil prekrškovni postopek.
– v Gabrovki so obravnavali trčenje v divjad
– na relaciji Vače – Hotič so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ker sta voznika izpolnjevala pogoje za vožnjo, jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– v nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer bo zoper kršiteljico izveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:
– v soboto so v Bobnu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in nato iz notranjosti hiše odtujil sef in več kosov zlatnine, prav tako pa tudi nekaj gotovine in dve novi vzmetnici. Nastalo je za okoli 6000 evrov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil.
– v nedeljo so policisti ustavili voznika motorja zaradi vožnje brez varnostne čelade. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, prav tako pa mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal rezultat 0,27 mg/l alkohola v
izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog, prav tako pa je bilo zaseženo motorno kolo in zoper njega sledi obdolžilni predlog.
– na Kalu je prišlo do prometne nesreče, kjer je kolesar peljal iz smeri Kala proti Hrastniku in zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal s cestišča in padel preko ograde v gozd. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Kolesar je vozil pod vplivom alkohola saj je alkotest pokazal 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali poškodovanje laka na osebnem vozilu. Sledi zbiranje obvestil.
– na parkirnem prostoru je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, po trčenju pa kraj zapustil brez nudenja podatkov oškodovancu. Pri trčenju je na parkiranem vozilu nastala materialna škoda, ki znaša približno 150 evrov. Policisti obvestila še zbirajo.
– v soboto je na parkirnem prostoru je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, po trčenju pa kraj zapustil brez nudenja podatkov oškodovancu. Pri trčenju je na parkiranem vozilu nastala materialna škoda, ki znaša približno 500 evrov. Policisti v zvezi prometne nesreče še zbirajo obvestila.
– v večernem času so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Neznani kršitelj je prijavitelja udaril in mu povzročil lahke telesne poškodbe. V zvezi tega policisti še zbirajo obvestila.