Pijan trčil v avtobus, na katerem so bili trije potniki

0
2474
Fotografija je simbolična

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi:

V petek so pri kontroli prometa imeli postopek z voznikom, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obveščeni so bili tudi o kršitvi v zasebnem prostoru, kjer policisti elementov prekrška ali kaznivega dejanja niso zaznali

Dan kasneje so obravnavali tatvino kolesa, o okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Intervenirali so v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med družinskimi člani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so obravnavali še kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.

Prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami se je zgodila minuli vikend na območju Zagorja, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh zbranih podatkih naknadno izvedli prekrškovni postopek zoper kršitelja.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

 

PP Litija:

V petek popoldne so obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega vozila in voznikom avtobusa. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega vozila, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Gabrovke proti Šmartnem pri Litiji zapeljal na nasprotno smerno vozišče in bočno trčil v avtobus, na katerem so bili trije potniki. Z voznikom osebnega vozila je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ta je pokazal 0,37 mg/l. Voznik osebnega vozila se je v prometni nesreči poškodoval in bil z reševalnim vozilom ZD Litija odpeljan. Vozniku osebnega vozila je bil izdal plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Popoldne so bili policisti obveščeni o neprimerno oskrbljenih živalih o čemer so obvestili inšpekcijske službe.

Na železniški postaji Radohova vas so obravnavali trčenje voznika osebnega vozila v objekt, vozilo pa je obstalo na tirih. Pri ogledu kraja prometne nesreče je alkotest vozniku pokazal rezultat 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in uveden prekrškovni postopek.

Popoldan so obravnavali nesrečo, kjer je voznik delovnega stroja trčil v ograjo hiše in s kraja odpeljal v smeri Ribč. Policisti obvestila še zbirajo.

 

PP Hrastnik:

Obvestilo o eksplozivnem sredstvu v Hrastniku so prejeli policisti v petek, kjer pa po vseh izvedenih ukrepih na Festivalu Kamerat nevarnost ni bila ugotovljena. Obveščeno bo pristojno državno tožilstvo.

Policisti so med vikendom intervenirali še v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Kršitve niso ugotovili.

V soboto so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so ukrepali v zasebnem prostoru, kjer pa kršitev ni bila ugotovljena

Hrastniški policisti so opravili postopek z voznikom, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,35 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik trčil v tovorno vozilo. Sledi zbiranje obvestil.

 

PP Trbovlje:

Zaradi glasne glasbe so intervenirali policisti v Trbovljah v petek. Kršitelju so izrekli opozorilo.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med občanoma. Po vseh zbranih podatkih bo izveden ustrezen ukrep.

V nedeljo so obravnavali poškodovanje stekla na parkiranem osebnem vozilu. Sledi zbiranje obvestil.