10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoZasavska mularija s kamni nad avtomobile

Zasavska mularija s kamni nad avtomobile

Policija je v minulem tednu prejela prijavo, ko je mlajši fant na Marnem v bližini avtobusne postaje metal kamenje v mimo vozeča vozila. Ob prihodu policistov na kraju ni bilo več nikogar.

Po objavi prispevka so se na Facebook strani našega portala oglasili številni bralci, katerih izkušnje kažejo na to, da ne gre za osamljen primer, pač pa je tovrstnih dogodkov v zasavskih občinah veliko.

facebook post komentarjiŠtevilni primeri

Dva izmed bralcev sta v soboto zvečer na Marnem prejela pljunek v avto, primeri v Trbovljah pa so še hujši. V naselju Terezija je, kot pišejo naši bralci, nekdo iz drugega nadstropja metal kozarce za vlaganje v spodaj vozeča vozila, z metanjem kamnov v vozeča vozila pa so se nedavno nazaj kratkočasili tudi mladeniči v Bevškem.

Letos že 117 prijav

avtobusna2Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana nam pove, da so letos na območju občin Trbovlje, Zagorje in Hrastnik prejeli kar 117 prijav v zvezi s poškodovanjem predmetov ali objektov. Omenjeni primer metanja kamnov v vozeča vozila pa je edini, ki je bil v letošnjem letu prijavljen policiji.

Poškodovanje tuje stvari, kamor spadajo omenjeni primeri, opredeljuje Kazenski zakonik (KZ-1C), ki pravi: “Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi neuporabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let.”

Metal kamenje v vozeča vozila

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...