-- OGLAŠEVANJE --

PARKOMATI: Izdali že 117 plačilcev

V začetku meseca so v Trbovljah začeli z uporabo parkomatov pri Splošni bolnišnici Trbovlje. Še vedno prihaja do napačnega razumevanja.

-- OGLAŠEVANJE --

“Opažamo, da vozniki, v kolikor koristijo 30 minutno brezplačno parkiranje, ne označijo časa prihoda vozila” opozarjajo na medobčinskem redarstvu in pojasnjujejo, da bodo v ta namen dodatno namestili opozorilne table.

Listek vzameš tudi, če parkiraš do 30 minut in ne plačaš nič

Prostora za parkiranje dovolj.

Ker prihaja do zmede, so na trboveljski občini še enkrat izpostavili določena pravila: “Prvih 30 minut parkiranja je brezplačnih, kar pa ne pomeni, da lahko uporabniki, ki parkirišče koristijo manj kot 30 minut, vozilo parkirajo brez listka z označeno uro prihoda.” Torej, vsak uporabnik parkirnega mesta, ne glede na to ali parkira za čas do 30 minut ali več, mora na parkomatu natisniti parkirni listek.

V primeru, da parkirate za čas do 30 minut, na parkomatu pritisnite zeleni gumb in parkomat vam bo natisnil listek za brezplačne pol ure parkiranja.

Oglobili že 117 voznikov, izdali tudi 93 opozoril

Sebastjan Zmrzljak, vodja MIR Zasavje nam je zaupal, da so od uvedbe parkomatov na omenjenem območju evidentirali 210 prekrškov. Od tega so izdali 117 plačilnih nalogov ter izrekli 93 opozoril. Globa za prekršek znaša 40 evrov.
“Težav v bodoče ne pričakujemo, saj so vozniki (vsaj večina) s parkomati seznanjeni že iz obiskov drugih slovenskih mest, poleg tega je območje kratkotrajnega parkiranja ustrezno in vidno označeno z prometno signalizacijo” je prepričan Zmrzlak.

Ena ura parkiranja stane 50 centov in tako za vplačanih 50 centov parkirate 1 uro in pol, za 1 evro vplačila pa 2 uri in pol.

Parkiranje je plačljivo vsak delovnik, od 7. do 16. ure, sobote, nedelje in praznike pa brezplačno.

SORODNI ČLANKI:

V Trbovljah bodo plačevali parkirnino

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --