-- OGLAŠEVANJE --

Parkirišče pri zdravstvenem domu manjše od planiranega, eden od mejašev ne da soglasja

-- OGLAŠEVANJE --

Kronično pomanjkanje parkirišč v okolici Zdravstvenega doma Trbovlje in trboveljske bolnišnice je za nianso izboljšala uvedba plačljivega parkiranja, še vedno pa parkirni kaos na tem območju ostaja predvsem v dopoldanskih urah. Dodatne prostore naj bi zgradili na zemljišču nad zdravstvenim domom, a teh bo manj, kot so sprva predvideli. 

Trenutno se usklajuje prometna dokumentacija, v kateri iz prvotno pripravljene rišejo manjše območje, ki bo 3 metre odmaknjeno od roba zemljišča, saj eden od mejnih lastnikov ni podal soglasja. Točno število parkirnih mest bo znano po pripravi projekta glede na novo situacijo.

Seveda pa tudi izgradnja tega parkirišča ne bo zadostila vsem potrebam ob zdravstvenih ustanovah, zato po besedah direktorja ZD Trbovlje Denisa Tomšeta v sodelovanju z Občino Trbovlje že iščejo dodatne rešitve. “Kot primerna se je pokazala možnost dodatne etaže na obstoječem parkirišču pred ZD Trbovlje, o čemer smo se z Občino Trbovlje že začeli pogovarjati.”

Parkirišči namenjeni zaposlenim

Kljub izgradnji zgornjega parkirišča in morebitne dodatne etaže parkirišča ob objektu, s tem novih mest za obiskovalce ne bo. Obe parkirišči naj bi bili namenjeni zaposlenim v ZD Trbovlje.

Kot še doda Tomše, bi po najboljšem možnem scenariju prvo parkirišče lahko uredili in odprli v roku enega leta.

Medtem pa se država, za potrebe trboveljske bolnišnice in zdravstveni dom dogovarjata za menjavo oziroma medsebojni odkup zemljišč. Menjava pomeni gradnjo garažne hiše za bolnico in možnost gradnje prizidka za zdravstveni dom. Brez prepisa zemljišč ni mogoča pridobitev gradbenega dovoljenja ne za eno, ne za drugo situacijo.

TAKO bo videti prizidek, v katerem bodo trije programi ZD Trbovlje

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --