-- OGLAŠEVANJE --

Parkiranje: pol evra na uro

Za 41 parkirnih mest na Rudarski cesti v Trbovljah namerava občina uvesti plačilo parkirnine. Za vsako začetno uro parkiranja bo tako kmalu na parkomatu potrebno plačati 0,50 evrov, če bodo odredbo o plačilu parkirnine, seveda, sprejeli občinski svetniki.

-- OGLAŠEVANJE --

S tem ukrepom želi občina Trbovlje povečati frekvenco uporabe parkirnih mest pred Zdravstvenem domu in trboveljsko bolnišnico v delovnem času in zagotoviti parkirna mesta vsem obiskovalcem zdravstvenih ustanov v Trbovljah. Odredba o plačilu parkirnine je že pripravljena, občinski svetniki naj bi jo sprejeli na seji, 20. februarja.

Pol evra na uro, brezplačno ob nedeljah in praznikih

Fotografija je simbolična.

Plačljiva parkirna mesta bodo označena z ustrezno prometno signalizacijo in talnimi označbami modre barve. Termin, cenik in način plačevanja bo naveden na dveh solarnih parkomatih. Parkirnino bo potrebno plačati za parkiranje od ponedeljka do petka, med 6. in 17. uro, in v soboto, med 7. in 13. uro. Ob nedeljah, državnih praznikih in v terminih, za katere bo izdana posebna odločba, parkirnine ne bo potrebno plačati.

Ker parkomat ne bo vračal denarja, bo za vplačilo za vsakih 0,10 evrov nad minimalnim vplačilom, to je 0,50 evrov, za 12 minut podaljšan dovoljen čas parkiranja. Na primer, za vplačanih 0,60 evrov bo dovoljeno parkirati 1 uro in 12 minut, pojasnjujejo na občini Trbovlje.

S parkomati bo upravljala komunala

Stroški nakupa in postavitve parkomatov, prometne signalizacije in talnih označb bodo občino stali okoli 15.000 evrov. Za sofinanciranje nakupa parkomatov pa se občina namerava prijaviti na razpis.

Stroški upravljanja parkomatov naj bi znašali okoli 150 evrov mesečno, za upravljalca pa bo občina zadolžila Komunalo Trbovlje.

700 evrov na teden s parkirninami

Na občini so izračunali, da bodo s parkirninami zaslužili 717,5 evrov tedensko, in sicer ob predvidevanju, da bo v območju plačljivega parkiranja v času, ko bo potrebno plačevati parkirnino, zasedenih 70 odstotkov parkirnih mest. “Presežke bomo namenjali za ukrepe izboljšanja prometne varnosti v mestu in urejanju prometa,” pravijo na občini Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

Za parkiranje boste morali plačati!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --