28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoOtroci iz Kovinarskega naselja se zbirajo še danes

Otroci iz Kovinarskega naselja se zbirajo še danes

Letos je že drugič kar so se zbrali tisti, ki so svojo mladost preživljali kot stanovalci Kovinarskega naselja v Trbovljah.

Tokrat jih je skupaj zneslo skoraj 50. Vsi so zdaj že odrasli, tudi že dedki in babice, nekateri v pokoju, drugi pa še aktivni delavci.

Prvič so se zbrali prejšnje leto v maju, ko so obeležili 60 letnico dokončanja izgradnje naselja, ki so ga gradili njihovi očetje, vsi zaposleni v Strojni tovarni Trbovlje. “Danes tovarne ni več” nostalgično pripomni Mira Kerin “ko se vozimo mimo, nas obdajajo občutki emocij, saj smo bili otroci v tovarno povabljeni na praznovanje Dedka Mraza, spominjamo se letovanja v Crikvenici, piknike v Lontovžu, na kar ostajajo lepi spomini.”

Bili so zabavna generacija otrok, saj so bili vsi približno enako stari, skupaj so odraščali, se igrali in svoje otroštvo preživljali na precej drugačen način kot danes. Imeli so svoj disco, nadaljuje naša sogovornica, vsako leto so pripravljali prvomajski kres na bližnjem kamnolomu, fantje so vozili moto cross na bližnji progi za trening. Skakali so gumitvist, se igrali fočkanje in krajo zemlje.

Na srečanju tako vsak leto na plan pridejo nepozabni spomini otrok iz Kovinarskega naselja. Danes pa: “Kakšen siv las in  kilogram več, a vseeno smo se na srečanju prepoznali. Stiski rok in objemi so pomenili zadovoljstvo, da smo se ponovno srečali, pogovorili, obudili stare spomine in si obljubili, da vsako leto srečanje ponovimo.” Zaključi polna vtisov Kerinova.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...