19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoOsvežitev izmučenega voznega parka

Osvežitev izmučenega voznega parka

Zagorskim policistom je občina Zagorje ponudila brezplačno uporabo motornega kolesa na električni pogon za nadzor mestnega prometa.

Namensko opremljeno motorno kolo na električni pogon bodo Policijski postaji Zagorje izročili 14. avgusta letos, v okviru niza slovesnosti ob občinskem prazniku in hkrati v okviru promocije priprave Celostne prometne strategije.

“Za policijsko postajo je to velika pridobitev, predvsem zato, ker na naši enoti trenutno ne razpolagamo z enoslednim službenim vozilom, prav tako pa je obstoječi vozni park naše policijske postaje star in izmučen,” je povedal komandir policijske postaje Zagorje Damjan Gajšek in dodal, da bodo v sodelovanju z občino in uporabo električnega vozila pokazali pozitiven odnos do okolja in prihodnosti.

Prihodnost je v elektriki

“Stremimo k sistematičnemu spodbujanju uporabe okolju prijaznih motornih in nemotornih vozil, predvsem motornih vozil na električni pogon, kar se kaže tudi v že številnih urejenih električnih polnilnicah na območju občine, na katerih je polnjenje brezplačno,” pravijo na občini Zagorje.

Dober zgled naj bi nudile tudi javne inštitucije z uporabo službenih vozil na električni pogon. Dokaz za to sta 2 električni vozili, ki jih lokalno komunalno podjetje že uporablja za opravljanje storitev.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...