Osvežitev izmučenega voznega parka

Zagorskim policistom je občina Zagorje ponudila brezplačno uporabo motornega kolesa na električni pogon za nadzor mestnega prometa.

0
10
Električni skuter bodo zagorski policisti prevzeli avgusta.

Namensko opremljeno motorno kolo na električni pogon bodo Policijski postaji Zagorje izročili 14. avgusta letos, v okviru niza slovesnosti ob občinskem prazniku in hkrati v okviru promocije priprave Celostne prometne strategije.

“Za policijsko postajo je to velika pridobitev, predvsem zato, ker na naši enoti trenutno ne razpolagamo z enoslednim službenim vozilom, prav tako pa je obstoječi vozni park naše policijske postaje star in izmučen,” je povedal komandir policijske postaje Zagorje Damjan Gajšek in dodal, da bodo v sodelovanju z občino in uporabo električnega vozila pokazali pozitiven odnos do okolja in prihodnosti.

Prihodnost je v elektriki

“Stremimo k sistematičnemu spodbujanju uporabe okolju prijaznih motornih in nemotornih vozil, predvsem motornih vozil na električni pogon, kar se kaže tudi v že številnih urejenih električnih polnilnicah na območju občine, na katerih je polnjenje brezplačno,” pravijo na občini Zagorje.

Dober zgled naj bi nudile tudi javne inštitucije z uporabo službenih vozil na električni pogon. Dokaz za to sta 2 električni vozili, ki jih lokalno komunalno podjetje že uporablja za opravljanje storitev.

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here