8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siŠportOsebni rekord in 4 medalje za mladega plavalca

Osebni rekord in 4 medalje za mladega plavalca

V olimpijskem bazenu v Kranju je prejšnji konec tedna potekalo Zimsko državno prvenstvo za kadete, mladince in člane, ki so se ga udeležili trije plavalci Plavalnega kluba Rudar Trbovlje pod mentorstvom trenerja Martina Raušla: Tilen Šintler, Teja Zore in Taj Zupančič, ki je tudi dijak 1. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje.

V konkurenci (25 slovenskih klubov; manjkali so samo štirje plavalci, ki so bili na svetovnem prvenstvu v Melbournu) so člani trboveljskega kluba opozorili nase in dosegli odlične rezultate ter uvrstitve. Taj Zupančič si je v petih predtekmovalnih nastopih priboril dva v absolutnem finalu in tri v “finalu B”. To pomeni, da se najboljših osem plavalcev po času uvrsti v finale A, kjer  kadeti izpodrivajo mladince in mladinci člane.

Z nastopi je dokazal, da je resen kandidat za nastop na letošnjem EYOF – Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru. V petih nastopih se je dvakrat uvrstil v finale A, in sicer na 400 metrov prosto in 400 metrov mešano, ter osvojil 1. mesto v prosti tehniki in drugo v mešani. Dobro fizično in tehnično pripravljenost je dokazal tudi s plavanjem na 200 metrov mešano in 200 metrov delfin. V zaporednih nastopih, brez pravega počitka, z občutno popravljenimi osebnimi rekordi, je osvojil 2. mesti, ter na 200 metrov prsno – četrto. Iz Kranja je Taj Zupančič skupno prinesel 4 medalje, srebrno in 3 bronaste.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X