-- OGLAŠEVANJE --

Okužbe povsod (spet) navzgor, najbolj opazno v Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Pred tednom dni (27. decembra) je bilo v Trbovljah 46 aktivnih okužb, od teh je bilo 8 novopotrjenih. Slika sedem dni pozneje: 37 novih okužb in 118 aktivnih primerov. Naraščajoči primeri okužb s covid-19 so tudi po ostalih zasavskih občinah. Največ aktivnih okužb je v Litiji, včeraj pa so največ novih primerov (37) zabeležili v Trbovljah. V vsej državi je sicer 20.225 aktivnih primerov.

Po podatkih covid-sledilnika je najmanjši tedenski prirast okužb v Hrastniku in Zagorju. Prav v Zagorju je tudi najmanj aktivnih primerov, beležijo jih 60, v Hrastniku pa so med vsemi zasavskimi občinami včeraj potrdili najmanjše število novopotrjenih okužb: 9.

Izstopa pa občina Trbovlje, ki vse od 30. oktobra 2021, ko je bilo prav tako zabeleženih 37  novih primerov, tako velike številke novih okužb v zadnjih mesecih še ni imela. Od pojava koronavirusa v Sloveniji je bilo sicer največje število novopotrjenih okužb na območju občine Trbovlje 9. novembra 2021 – tedaj jih je bilo 60 pozitivnih na covid-19.

Porasta bolnikov v trboveljski bolnišnici ni

V zasavski covidni bolnišnici kljub porastu okužb o večji zasedenosti razpoložljivih postelj ne poročajo, saj podatek ostaja enak vseh zadnjih sedem dni; polne imajo vse štiri postelje na intenzivnem oddelku, medtem, ko “navadnih” (akutnih) covidnih bolnikov v zadnjem tednu niso na novo hospitalizirali. Na akutnem oddelku tako od 23. decembra ni covidnih bolnikov.

V Zasavju je koronavirusno bolezen po podatkih covid-sledilnika do včeraj prebolelo skupno 12.057 ljudi, kar je 388 več kot ob našem zadnjem poročanju na temo prebolevnosti.

Včeraj, na prvi delovni dan novega koledarskega leta, so opravili 7.485 PCR testov, od katerih je bilo pozitivnih 3.393 izvidov, kar je 45-odstotni delež, pa tudi slabih 100 tisoč  hitrih antigenskih testov – koliko izmed 99.477 hitrimi testi je bilo tudi pozitivnih na covid-19 pa iz evidenc NIJZ ni razvidno.

SORODNI ČLANKI:

Več kot 100-odstoten porast okužb v Hrastniku!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --