-- OGLAŠEVANJE --

OIC Nasipi: posodobljena cona za povečanje gospodarske moči Trbovelj

-- OGLAŠEVANJE --

Podjetja v industrijsko-obrtni coni (OIC) Nasipi so po nekajletnih prizadevanjih dobila boljše možnosti za optimalnejše delovanje in razvoj. Včeraj so namreč v prostorih podjetja Kovit tudi uradno odprli povsem prenovljeno cono, ki je tako pripravljena na nove izzive trboveljskega gospodarstva in konkurenčnosti regije. Podjetniki se veselijo predvsem boljše prepoznavnosti obrtne cone, lažjega dostopa in urejenega izgleda celotnega območja. 

V 244 dneh so tako delavci podjetja AGM Nemec uredili krožišče, ki bo omogočilo uvoz in izvoz tudi večjih tovornih vozil, sanirali so brežino pod obstoječima halama podjetij Tim pohištvo in Tesarstvo Grošelj, kar bo podjetjema omogočilo dozidavo ali rekonstrukcijo poslovnih objektov, nadzemni vročevod so prestavili v podzemnega, obnovili vodovod in plinovod, na novo zgradili več odsekov fekalne kanalizacije in uredili cesto od krožišča do podjetij Kovit in Telkom. Hkrati so naredili tudi nov vod cestne razsvetljave in posodobili parkirišče. 

Pogoji za povečanje števila delovnih mest

S projektom, ki je stal 2,8 milijona evrov in ga je v višini 1,8 milijona evrov sofinancirala Evropska unija, po 0,5 milijona evrov pa sta prispevala Občina Trbovlje in gospodarsko ministrstvo, se je tako povečala urejenost delovnega okolja v OIC Nasipi. S tem se je izboljšal potencial podjetij za internacionalizacijo poslovanja. Posledično se bo lahko povečalo število delovnih mest v občini in izboljšalo poslovno okolje za razvoj že delujočih družb v OIC Nasipi in omogočil vstop novih podjetnikov v to območje. 

“So projekti v Trbovljah, ki so bolj ljudski in jih ljudje vidijo, in so projekti, ki jih morda ne bo videl vsak občan, pa so pomembni za tiste, ki tukaj delajo,” je ob otvoritvi povedala trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je poudarila, da so projekt izvajala “od spodaj navzgor”, da so torej poskušali uresničiti vse želje podjetij v OIC Nasipi. “Vsega nismo mogli zapakirati v projekt, ker vse niso bili upravičeni stroški, smo pa vanj zapakirali večino želja podjetij,” je še dejala Gabričeva in napovedala, da so na občini že pripravljeni na gradnjo nove gospodarske cone na Lakonci. 

Rešen problem z uvozom večjih tovornih vozil

Podjetje Kovit je tako denimo s prenovo OIC Nasipi rešilo oskrbo z električno energijo v novih objektih, saj je zgrajen nov trafo, obnovljena kanalizacija pa je omogočila asfaltiranje dvorišč. Zanje je izjemno pomembno tudi krožišče, je poudaril direktor podjetja Sandi Grm, saj je zdaj primerno za večje transporte. “Mislim, da je prenova OIC Nasipi lep vzgled za korektno sodelovanje med gospodarstvom, Evropsko unijo in občino, ki je znala prisluhniti potrebam podjetij,” je dejal Grm in dodal, da so imeli v času del izzive, kako sobivati, vendar so jih uspešno premagovali. 

Da so imeli pri gradbenih delih tudi kar nekaj izzivov, je povedal tudi član nadzora projekta Milan Guček. Predvsem je imel v mislih sanacijo brežin, na katerih so bile vidne posledice rudarjenja in vpliv nasipov, vendar so uspeli s podpornimi konstrukcijami izboljšati stabilnost območja in teren pripraviti na morebitno širjenje poslovnih objektov. Posodobljeno območje OIC Nasipi pa s tem ne bo imelo ugodnih vplivov le na razvoj trboveljskega gospodarstva, pač pa tudi na varnost za vse udeležence v prometu in stanovalce na tem območju, so še prepričani nadzorniki.

Naložbo in aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

SORODNI ČLANKI:

Projekt OIC Nasipi z novo podobo in spletno stranjo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --