15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoOdločili so se ozeleniti Litijo

Odločili so se ozeleniti Litijo

Litijani se lahko pohvalijo z lepo urejeno Svetčevo ploščadjo pred občino in novimi klopmi in koši za smeti v Savskem parku. Glede na to, da je senca te dni še kako pomembna, bo marsikdo lahko našel prijeten kotiček zase.

Drevesa s klopmi na Svetčevi ploščadi so premična (mobilna), kar je njihova posebnost. Drevo kot element narave in klop, kot element urbanega skupaj tvorita socialno ekološki interaktivni prostor.

Občina Litija je bila namreč uspešna na LAS razpisu s projektom “Ozeleniti mesto Litija”, ki traja do decembra 2022.

S projektom želijo prikazati primer urejenega urbanega prostora, namenjenega sprostitvi in medgeneracijskemu druženju. Z dodanimi vsebinami (postavitev knjigobežnic, razstavnih panojev in ptičjih valilnic) pa bo prostor na obeh lokacijah dobil dodatno vsebino.

Lijana Lovše

Več o projektu nam je zaupala Lijana Lovše, podžupanja, Občine Litija: “Javnosti smo že predstavili prvo fazo projekta, ki se že da videti. Naslednje leto sledi druga faza, ko bomo v Savskem parku tudi zasadili nova drevesa, saj so nekatera že stara in je pomladitev nujna.”

V parku je trenutno razstava Labin-Litija, v okviru projekta Aktivno ohranjanje in vrednotenje naravne in kulturne dediščine rudnikov in rudarstva za razvoj trajnostnega turizma MINE TOUR, o rudniku Sitarjevec in šohtu iz Labina kasneje pa na panoje pridejo posamezni  detajli projekta Ozeleniti mesto Litija.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...