-- OGLAŠEVANJE --

OBVEŠČAMO: Velike spremembe pri otroških dodatkih

-- OGLAŠEVANJE --

S 1. januarjem 2018 se po petih letih končujejo varčevalni ukrepi na področju otroških dodatkov. Ponovno bodo uvedeni otroški dodatki tudi za tiste starše, ki so v 7. in 8. dohodkovnem razredu.

Starši v 7. in 8. dohodkovnem razredu morajo SAMI oddati vlogo

“Starši, ki doslej niso bili upravičeni do otroškega dodatka, morajo sami oddati vlogo, saj dodatka ne bodo prejeli avtomatično. Če bodo to storili do 31. decembra letos, jim bo otroški dodatek pripadel že s 1. januarjem 2018,” nam je pojasnila Mirjana Kellner iz Centra za socialno delo Hrastnik. Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev lahko dobijo na spletu ali v knjigarni, če jo bodo oddajali preko e-uprave, pa morajo imeti elektronski podpis.

Starši iz 7. dohodkovnega razreda bodo dobili od 22,83 do 38,10 evra otroškega dodatka za malčka in osnovnošolca oziroma od 28,83 do 49,65 evra za srednješolca, zneski pa so seveda odvisni tudi od števila otrok. V 8. dohodkovnem razredu otroški dodatki znašajo od 19,88 do 35,11 evra oziroma od 22,88 do 39,89 evra.

Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Trenutno otroške dodatke prejema 249.000 otrok, povprečna višina pa znaša 76 evrov na otroka. Otroške dodatke bo po novem predvidoma prejelo dodatnih 45.000 otrok.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --