0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoObčanom od 50 do 100 evrov pomoči zaradi skoka cen energentov

Občanom od 50 do 100 evrov pomoči zaradi skoka cen energentov

Radeški svetniki bodo zaradi visokih cen energentov danes popoldan na izredni seji pretresali predlog, kako tistim najbolj ranljivim pred prihajajočo zimo finančno priskočiti na pomoč.

Tomaž Režun

Župan Občine Radeče Tomaž Režun je potrdil, da so v neformalnih pogovorih prišli do ugotovitve, da se člani posamičnih gospodinjstev ogrevajo, nekateri na drva, nekateri na olje, spet drugi na plin, obenem pa tudi, da je električna energija skupni imenovalec vsem. “Cene se izjemno višajo in čutimo neke vrste moralno dolžnost, da tistim, ki so socialno ogroženi, v vse težjih časih pomagamo, kolikor le lahko. In na predlog soobčana, poslanca Matjaža Hana, smo se odločili, da pomagamo pri plačilu stroškov električne energije,” opisuje Režun.

Glede na predlog, ki so ga na Občini že oblikovali, naj bi eno- do dvočlanskim gospodinjstvom pomagali s 50 evri, tistim, ki štejejo tri ali več člane pa s stotimi evri. “Verjamem, da bo na seji predlog podprt in ga bomo torej tudi sprejeli, kajti, konec koncev, če pogledamo povsem življenjsko, denimo ostareli vdovi, ki se s 500 evri pokojnine sama v stanovanju prebija skozi stroške, bo 50 evrov zagotovo pripomoglo, da bo sama pri sebi malce bolj mirna,” pravi prvi mož radeške občine, ki je prepričan, da je vsaka dobronamerna in iskreno ponujena pomoč tudi dobro sprejeta in šteje.

SORODNI ČLANKI:

Najemnina za občinsko stanovanje od 24 do 300 evrov

 

 

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X