12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoOb nalivih dežurajo s krampom

Ob nalivih dežurajo s krampom

“Kanalizacijske jaške, zamašene od listja in nesnage, smo v močnem nalivu s krampom očistili sami, sicer bi imeli poplavo v garaži in stanovanju. Jaške moramo čistiti sami v vsakem močnejšem nalivu. Zakaj torej plačujemo komunali,” ogorčeno sprašujejo stanovalci Levstikove ulice v Zagorju.

Očistijo jih vsak mesec

Delavci Komunale Zagorje so dan po neurju z listjem zamašene kanalizacijske jaške na Levstikovi ulici očistili in omogočili, da voda spet odteka. Sicer pa na Komunali Zagorje zagotavljajo, da jaške čistijo po programu enkrat na mesec, v Levstikovi ulici so jih tudi že v začetku septembra letos.

“Po letnem programu vzdrževanja in čiščenja kanalskih vodov in odpravljanju napak se kanalski jaški čistijo enkrat mesečno, torej 12-krat letno, po katastru. Za vzdrževanje  kanalizacijskega omrežja na območju občine Zagorje vsak mesec namenijo 7.000 evrov, kar zajema vsa dela iz programa vzdrževanja in čiščenja kanalskih vodov in odpravljanja napak,” še pojasnjujejo na komunali.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...