12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.si1+1=2Nova igrala, za nostalgike ostaja 40 let star vrtiljak

Nova igrala, za nostalgike ostaja 40 let star vrtiljak

Otroško igrišče v Vrhovem stoji tik ob prometni cesti in nima najboljše lokacije, a kot nam je povedala Andreja Burkelc Klajn,

članica sveta KS Vrhovo in predsednica tamkajšnjega Prosvetnega društva, žal tudi nima nikakršnih možnosti za svojo širitev. Igrišče je po novem ograjeno z varnostno panelno ograjo.

Zbrali denar in uredili igrišče

Celotna investicija prenove igral je stala okrog 11.000 evrov, okrog 5.000 evrov je šlo iz proračuna Občine Radeče, ostalo so prispevali Prosvetno društvo Vrhovo, KS Vrhovo, PGD Vrhovo in OORK Laško-Vrhovo.

Ostal bo prvotni 40 let star vrtiljak

Stara igrala, ki jih je zob časa pošteno načel, so zamenjali s sodobnimi, razgibanimi in različnim starostim namenjenim otrokom. Igrišče v lasti Prosvetnega doma Vrhovo, je bogatejše za štiri nova igrala. »Odločili smo se, da  obdržimo otroški vrtiljak še iz prvotnega igrišča kot neke vrste vez s starim igriščem. Obnovili smo ga po standardih in sedaj je spet ves lep in pisan,« je dejala Burkelc Klajnova.

Jasna Koritnik z otroki pogosto obišče igrišče v Vrhovem.

 »To so stvari, ki so v našem kraju bile potrebne in smo jih pogrešali. Sedaj imamo lep kotiček, kamor se lahko z otroki umaknemo,« je povedala Jasna Koritnik, ki se je pred več kot tridesetimi leti tudi sama igrala še na starih igralih.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...