11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.si1+1=2Nova igrala, prenova igrišča, prestavitev vrtiljaka ...

Nova igrala, prenova igrišča, prestavitev vrtiljaka …

Nekaj igral bodo obnovili, poskrbeli za vzdrževanje, poleg novih igral, ki so jih pred kratkim postavili na igrišču Šuštarjeve kolonije, pa bo Občina Trbovlje celovito obnovila še otroško igrišče za Domom svobode. Za prenovo in vzdrževanje igral so letos zagotovili 28.000 evrov.

Obnova igrišča za Domom svobode

“Veseli nas, da lahko v okviru proračuna zagotovimo tudi sredstva za igro in prosti čas naših najmlajših občank in občanov” pravijo na občini. V letošnjem letu bodo 8 tisočakov namenili za vzdrževanje igral, za nabavo novih in obnovo že obstoječih pa 20.000 evrov. Kot rečeno načrtujejo tudi obnovo otroškega igrišča za Domom svobode, ta bo znašala približno 15.000 evrov.

V parku se bo na primernejše mesto prestavil vrtiljak, kjer ga ne bodo ovirale korenine bližnjega drevesa in blato, nameščena bo tudi gumirana podlaga pod zipline-om, kjer je pogosto blato. Kot vsako leto, se dvakrat letno pregledajo vsa igrala v občini (spomladi in jeseni) in po potrebi tudi popravijo.

Po vseh zgoraj omenjenih izvedenih aktivnosti na občini pričakujejo, da bo ostalo še nekaj denarja in bodo lahko kupili kakšno novo igralo: “Do konca leta načrtujemo še dodatni nakup novih igral v okviru finančnih sredstev, ki bodo ostala na omenjenih postavkah”.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...