-- OGLAŠEVANJE --

Več kot 400 zasavskih otrok se vpisuje. Pa že veste kam in kdaj?

Februarja se v zasavske osnovne šole vpisuje nova generacija bodočih prvošolcev. Več kot 400 zasavskih otrok bo jeseni prvič prestopilo šolski prag. Ali morajo starši sami skrbeti za vpis, ali bodo dobili pisno vabilo?

-- OGLAŠEVANJE --

Starši morajo v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. To pomeni, da bodo letos vpisovali otroke, rojene leta 2011.

Preverili smo, kako poteka vpis, kdaj in kje!

Dan odprtih vrat in vesela urica še pred vpisom

Na OŠ Tončke Čeč bo vpis potekal 14. in 15. februarja, od 8. do 13. ure in od 16. do 18. ure. Na seznamu imajo 36 prvošolcev in še 6 tistih, ki so se lani odločili, da šolanje odložijo za eno leto, natančna številka bo znana po zaključenem vpisu, pravi Mojca Arh iz svetovalne službe. Pred tem za vse, ne le za tiste, ki se bodo vpisali, 9. februarja ob 17. uri pripravljajo dan odprtih vrat, s kratko predstavitvijo šole in zabavnimi popoldanskimi dejavnostmi.

Že v četrtek, 2. februarja, pa na prvo skupno srečanje ob 16.30 vabijo na Podružnično šolo Alojza Hohkrauta in ob 17.30 na OŠ Trbovlje, ko bodo predstavili življenje in delo na šoli. Vpis v prvi razred bo potekal 14. in 15. februarja, od 8.30 do 10.30 in od 16. do 18. ure. Poleg tega 15. februarja, ob 10. uri vabijo otroke na OŠ Trbovlje in POŠ Alojza Hohkrauta, da obiščejo letošnje prvošolce in z njimi preživijo veselo urico. Na POŠ Dobovec pa se bodo letošnji in bodoči prvošolci družili dan kasneje, 16. februarja, ob 10. uri. Ravnateljica OŠ Trbovlje Klementina Šuligoj pravi, da je vsako leto nekaj prestavljanja iz šole na šolo in vsako leto nekaj vlog za odložitev šolanja, sicer pa je na seznamu za vpis v prvi razred trenutno 100 otrok, vključno s podružnicama.

Po programu Sokol je na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje prijavljenih 28 prvošolcev. “Število prvošolcev že nekaj leto ostaja podobno, lansko leto so vpis v prvi razred odložili štirje otroci,” je povedala ravnateljica Mojca Lazar Doberlet. Tudi pri njih bodo vpisi šestletnikov potekali 14. in 15. februarja, vabila so že prejeli. V četrtek, 2. februarja, pa pripravljajo dan odprtih vrat s kratko predstavitvijo dela v prvem razredu in delavnicami.

V Hrastniku vrtec na obisku

“Pri nas nimamo klasične predstavitve za prvošolčke, pač pa otroci iz vrtca obiščejo šolo, da vidijo, kako poteka pouk, šolarji pa jim pripravijo program,” je razložila pedagoginja Romana Kurnik iz OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik. Na seznamu za vpis je letos v Hrastniku 50 otrok, na Dolu pa 22, dokončne številke, pravi Kurnikova bodo znane konec februarja, ko se vpis zaključi. Vpis bodo raztegnili na tri dni, 13. in 14. februarja bo na šoli v Hrastniku, na podružnici na Dolu pa 16. februarja. Roditeljski sestanek za starše bo maja, ko bodo starši dobili vse potrebne informacije in bo tema tudi prenova dolske šole, takrat na šoli pričakujejo precejšnje zanimanje staršev. Sicer za starše pripravljajo sestanek še konec avgusta.

Najkasneje bodo vpisovali v Zagorju

Na OŠ Toneta Okrogarja 7. februarja, ob 17.30, pripravljajo informativni sestanek za starše, vpisi prvošolcev pa bodo potekali od 20. februarja dalje. Na matično šolo in podružnični šoli Kisovec in Šentlambert se bo v novem šolskem letu vpisalo okoli 80 otrok, vključno s tistimi, ki so šolanje lani odložili za eno leto. “Na vpis bodo otroci in starši pisno povabljeni, v juniju pa za bodoče prvošolce pripravljamo tudi prvo srečanje,” je povedala Bojana Slekovec iz svetovalne službe.

Na OŠ Ivana Skvarče bodo vpisi v prvi razred potekali na matični šoli v tednu od 13. do 17. februarja, od 21. do 23. februarja pa na POŠ Čemšenik in POŠ Podkum. Na seznamu za vpis na matično šolo je 45 otrok, na podružničnih pa 9 in 10 otrok.

V šolski svetovalni službi na OŠ Ivana Kavčiča Izlake natančnega datuma vpisovanja otrok še niso postavili, bodo pa potekali v tretjem ali četrtem tednu v februarju. Skupaj s POŠ Mlinše se bo na šolo vpisalo okoli 37 novih prvošolčkov.

Odlog šolanja, prepis otroka na drugo šolo

Če menite, da otrok še ni pripravljen na vstop v šolo, lahko zaprosite za odlog vpisa za eno leto, ki ga mora odobriti komisija. Otroka vpišete v tisto šolo, ki spada v vaš šolski okoliš. Ne veste, v kateri šolski okoliš spadate? Brez skrbi, šola vam bo poslala vabilo za vpis v šolo. Če želite, da bi otrok hodil v drugo osnovno šolo, morate to sporočiti obema šolama, to je šoli, v katero ste vpisali otroka in šoli, v katero želite otroka prepisati, in sicer najkasneje dva tedna po vpisih.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --