17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoNova, 10.000 kvadratnih metrov velika industrijska cona nared prihodnje leto

Nova, 10.000 kvadratnih metrov velika industrijska cona nared prihodnje leto

RTH pospešeno pripravlja industrijsko cono, ki bo obsegala okoli 10.000 kvadratnih metrov.

V ta namen so na separaciji že porušili sejalnico in stavbo, imenovano ‘Kolodvor’. Zaključen je razpis za rušitev težkotekočinske separacije, tik pred objavo pa je razpis za rušenje drobilnice. Po besedah direktorja RTH Janeza Žlaka bo glavnina stavb na separaciji porušena, v zaključni fazi je ureditev dostopa do industrijske cone, sanirali bodo cesto in razširili tunela.

Januarja rušenje težkotekočinske separacije

Janez Žlak

Za ureditev industrijske cone bo tako RTH v prihodnjem letu skupno namenil še okoli 1 milijona evrov; za rušitev drobilnice okoli 400.000 evrov, za sanacijo ceste okoli 200.000 evrov.

Rušenje objekta težkotekočinske separacije s transformatorsko postajo in kotlovnico, RTH je pogodbo za izvedbo že sklenil s podjetjema Rudis in AGM Nemec, bo stalo 335.000 evrov z DDV. Uvedba v delo je predvidena januarja, izvajalca pa bosta delo opravila v treh mesecih.

“Konec prihodnjega leta bomo tako na trgu lahko ponudili 10.000 kvadratnih metrov veliko industrijsko cono z upravno stavbo, na solidni lokaciji izven mesta, z urejenim dostopom in bližino železnice,” pravi Žlak.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...