-- OGLAŠEVANJE --

Pojnt za mlade

Mladinski center Krško, Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice, Mladinsko Bistrica ob Sotli in KTRC Radeče v projektu Rast(išče) sreče – RIS nagovarjajo mlade od 10. leta dalje, ki jih želijo vključiti v različne dejavnosti in jim ponuditi tudi prostore za druženje.

-- OGLAŠEVANJE --

V okviru projekta Rast(išče) sreče, ki ga financirata država in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj,

Marija Imperl, direktorica KTRC Radeče.

so v Radečah, v Domu kulture, včeraj odprli Pojnt – prostor, ki bo trikrat tedensko namenjen mladim Radečanom. »Mladi v Radečah so dobili svoj prostor, kjer se bodo lahko učili, skupaj s prostovoljci in mentorji pa tudi govorili o temah in problemih, ki jih pestijo,« pravi direktorica KTRC Radeče, Marija Imperl.

Prostor bo odprt trikrat tedensko, ob ponedeljkih, sredah in petkih med 12. in 16. uro. Mladi, od 10. leta dalje, bodo imeli v prostorih na voljo tudi pomoč zaposlenih v KTRC Radeče in prostovoljcev, ki jim bodo nudili učno pomoč ali pa skupaj z njimi pripravili različne projekte. V okviru projekta je mladim, ki imajo različne težave, na voljo tudi brezplačna psihoterapevtska pomoč.

Rast(išče) je središče in prostor mladih

Projekt Rast(išče) sreče je namenjen oblikovanju preventivnih središč za mlade, ki so poleg Radeč že vzpostavljeni v Krškem, Bistrici ob Sotli in Sevnici. Ta središča naj bi postala alternativni prostori za vse tiste mlade, ki trenutno niso vključeni v nobeno družbeno dejavnost izven šole in tudi tiste, ki se trenutno zadržujejo na ulici in se ob tem destruktivno vedejo. Zato del projekta vključuje tudi ulično delo, kar pomeni, da mladinski delavci raziskujejo prostore, kjer se v občinah zadržujejo mladi, skušajo ugotoviti, kdo so mladi, ki se tam zadržujejo in jih motivirati, da se pridružijo dejavnostim v preventivnih središčih.

Mladinski prostor v Domu kulture Radeče.

V Krškem, kjer središče deluje v tamkajšnjem mladinskem centru, opažajo, da se vključuje vedno več osnovnošolcev, še vedno pa imajo težave z vključevanjem srednješolcev. »Srednješolci se nekako še skrivajo, a že pripravljamo različne projekte, s katerimi jih bomo pritegnili k sodelovanju,« razlaga direktor Mladinskega centra Krško, Mitja Valentinc.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --