today-is-a-good-day
8.1 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Noro dolge kolone na bencinskih, na polovici zasavskih črpalk že zmanjkalo...

FOTO: Noro dolge kolone na bencinskih, na polovici zasavskih črpalk že zmanjkalo goriva

Rekordne vrednosti goriva, ki se napovedujejo za jutri so napolnile bencinske črpalke do zadnjega kotička tudi v Zasavju. 

Na Petrolu v Hrastniku je okoli 16. ure že zmanjkalo goriva, podobno na Molu za Savo. “To hodijo kar z 200 litrskimi sodi,” poroča bralec, ki je več kot pol ure čakal v vrsti, da je napolnil rezervoar.

Po naših informacijah je zmanjkalo goriva na hrastniškem Petrolu in zagorskem Molu, medtem ko ga v Trbovljah na Petrolu in na Molu še točijo, vendar so tudi tam količine omejene. V kolikor ga ljudje ne bodo točili v posode, ga bo za danes še dovolj, smo izvedeli, je pa težava tudi v tem, da so dobave goriva zelo ohromljene. Dostave so namreč v prvi vrsti rezervirane za avtocestna postajališča in večja mestna središča, kot sta Ljubljana ali Maribor, tako da manjši kraji lahko v prihodnje pričakujejo delne dobave in ne več polnih cistern goriva.

Okoli 10 evrov na poln tank več

OMV je cene dvignil že danes, Petrol in MOL bosta novo ceno goriv nastavila jutri. Pri dizelskem gorivo bo to na liter pomenilo 15 centrov več, torej okoli 10 evrov več kot prejšnji teden za poln 60-litrski rezervoar.

Trenutne cene za dizel so na Mol Zasavje 1,488€, denimo bencin 95 pa 1,459€. Na hrastniškem Petrolu liter dizelskega goriva stane 1,488€, neosvinčen 95 pa 1,458€. Denimo na OMV Litija pa je za liter dizelskega goriva že danes potrebno odšteti 1,584€ oziroma 1,527€ za neosvinčen 95 oktanski bencin.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...