23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoNori ambasador Pero spet v akciji

Nori ambasador Pero spet v akciji

Zasavski ambasador Pero Brković se je danes podal na 200-kilometrski dobrodelni pohod prijateljstva od Murske Sobote do Zagorja. Zaključil naj bi ga 31. marca, na svoj 60 rojstni dan.

Pohod od Murske Sobote do Zagorja

Špela Režun

“Na svoji poti od panonskih ravnic do zasavskih hribov in dolin se bo naš popotnik Pero ustavljal pri županih, podjetnikih in vseh ljudeh dobre volje, da bi opozoril na izjemen pomen ne le zasavskega, temveč vseh Varstveno delovnih centrov po Sloveniji,” pravi direktorica VDC Zagorje Špela Režun. “Humanitarni prispevki, ki jih bo zbral na svoji poti, ne bodo mogli rešiti vseh težav, s katerimi se srečujemo, upamo pa, da bo njegov glas slišan – glas za medsebojno pomoč in sodelovanje.”

Takole so ambasadorja Perota danes na pot pospremili VDC-jevci.

Zbiral bo sredstva za nakup rehabilitacijskega pripomočka

S SMS sporočilom na 1919 s ključno besedo VDC5  lahko pomagate Perotu in VDC Zagorje pri nakupu rehabilitacijskega pripomočka za invalide.

Foto: ETV

Na svoji poti prijateljstva bo Brković zbiral sredstva za nakup rehabilitacijskega pripomočka MotoMedViva2, ki bo namenjen uporabnikom s težavami v gibanju.

“Učinki pripomočka so predvsem v zmanjševanju krčev oziroma zakrčenosti, povečanju fleksibilnosti, izboljšanju sposobnosti hoje, preprečuje pa tudi posledice, ki nastanejo zaradi pomanjkanja gibanja. Nakup pripomočka stane okoli 3.500 evrov. Na žalost si ga iz sistemskih sredstev ne moremo privoščiti, zato smo res hvaležni Perotu Brkoviću za njegovo potezo,” je povedala Režunova.

Njegov pohod lahko spremljate TUKAJ.

Perota bodo VDC-jevci družno pričakali 31. marca ob 11.30 pred RCR Zagorje, nato pa ob 12. uri pred bivalno enoto VDC Zagorje na Trboveljski cesti 6, v Zagorju, kjer bo potekala otvoritev nove hiše bivalne enote.

Bivalna enota na Trboveljski cesti v Zagorju.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...