-- OGLAŠEVANJE --

Za koga bo vožnja cenejša?

V Trbovljah bodo uvedli nov sistem subvencioniranja avtobusnih vozovnic. V Zagorju in Hrastniku brez sprememb.

-- OGLAŠEVANJE --

Od 1. julija dalje bodo v Trbovljah za subvencionirano mesečno vozovnico, ki stane 5 evrov, upravičeni upokojenci, katerih pokojnina z dodatki vred znaša do 500 evrov. 10 evrov bodo za mesečno vozovnico odšteli upokojenci, ki dobijo do 550 evrov pokojnine. Razliko do polne cene mesečne vozovnice bo krila občina Trbovlje. Upokojenci z višjo pokojnino od 550 evrov do subvencije niso upravičeni. Slepi in slabovidni ter njihovi spremljevalci so upravičeni do brezplačnih mesečnih vozovnic, so razložili na občini Trbovlje. Obrazce za subvencijo, skupaj z dokazilom o nakazilu zneska pokojnine lahko dobite in oddate na občini Trbovlje in v prostorih Društva upokojencev Trbovlje.

avtobus310.000 evrov iz proračuna

Zagorska občina ne predvideva sprememb na področju subvencioniranja mesečnih vozovnic. V proračunu pa je za ta namen planiranih 10.000 evrov, pravi vodja oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo na občini Zagorje Blanka Šmit. Do subvencioniranega prevoza so upravičeni upokojenci ter slepi in slabovidni občani s spremljevalci. Občina Zagorje iz proračuna pokrije enkraten strošek izdaje pametne čip kartice za upravičence do subvencioniranega prevoza ter subvencionira strošek mesečne vozovnice v višini 2 evra mesečno na upravičenca.

Po Hrastniku za 10 evrov mesečno

Občina Hrastnik mesečnih vozovnic za avtobusni prevoz ne subvencionira, pravi Ljubo Zalezina, voda oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo občine Hrastnik in dodaja, da imajo ustni dogovor s podjetjem Izletnik Celje o znižanju cen določenim skupinam.

Na Izletniku Celje, PE Hrastnik so povedali, da so za upokojence cene mesečnih vozovnic že več let nespremenjene, in sicer znašajo za vožnjo po Hrastniku 10 evrov mesečno. Posebnih ugodnosti, razen zakonsko določenih, pa za druge skupine nimajo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --