17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.si1+1=2Ni samo zgradba, ampak je živa in radovedna

Ni samo zgradba, ampak je živa in radovedna

Danes okroglo obletnico, častitljivih 110 let praznuje ena najstarejših šol v Zasavju, Podružnična šola Podkum.

Na šoli se ves čas dogaja

“Šola na Podkumu je ena tistih, na katero greš zelo rad, saj v njej vlada izjemno pozitivna klima. Ni samo zgradba, samo zidovi, ampak je živa in dobra in radovedna. Z njo diha cel kraj, tudi starši učencev s šolo zelo radi sodelujejo,” je ob obletnici povedala Alenka Ašič, ravnateljica OŠ Ivana Skvarče, kamor spada podružnica na Podkumu. In čeprav je majhna, letos jo obiskuje 29 učencev v kombiniranih razredih, se na šoli več čas dogaja.

Da ne gre zgolj za besede, potrjuje tudi lanska odmevna nagrada na natečaju za najboljšo učno uro zasebnosti in varstva osebnih podatkov v okviru evropskega projekta Arcades. Šola in njeni učenci pa so zasloveli tudi s kratkim videom Zasavski otroci za pravičnejši svet. V zadnjih letih pa se vpis na šolo povečuje, pravi Ašičeva.

Častitljivo obletnico bodo proslavili danes

Kot se spodobi bodo obletnico tudi primerno proslavili. Vabijo, da se jim pridružite danes, ob 17. uri, saj učenci šole pripravljajo kulturno prireditev. Sledil bo ogled priložnostne razstave in pogostitev v šoli, nato pa bo na vrsti druženje v organizaciji Športnega društva Podkum. Za živahno vzdušje pa bodo poskrbel ansambel Črički, katerega člani so vsi po vrsti obiskovali podkumsko šolo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...