19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoNEZASLIŠANO: Posek sredi mesta na lastno pest

NEZASLIŠANO: Posek sredi mesta na lastno pest

Na zagorski občini so ogorčeni nad današnjim dogodkom. Nastala je škoda za vsaj 3000 evrov, ocenjujejo.

posek dreves tržnica2Danes okoli 13. ure je na javni površini v lasti Občine Zagorje natančneje pred Tržnico pod uro oseba, ki se je predstavila kot zastopnik interesov prodajalne La Scarpa požagala veje treh dreves.

Uničil 20 let staro enotno ureditev osmih urbanih dreves na trgu

Storilec je dejanje izvedel brez kakršnega koli soglasja Občine kot lastnice površine in dreves, poudarjajo na občini, izjavljal pa, da drevesa delajo škodo poslopju, v katerem je omenjena trgovina.

Zahteve občinskih uslužbencev niso zadostovale, ustavila ga je šele policija

Pri njegovem nezaslišanem dejanju ga je ustavila šele zagorska policija, saj se na zahteve občinskih uslužbencev, naj preneha, ni odzival.

posek dreves tržnica1Na občini ocenjujejo, da je po grobi oceni povzročil vsaj za 3000 evrov materialne škode. Dejanska škoda pa je še mnogo večja, saj tudi z zasaditvijo novih dreves ne bo mogoče povrniti trgu prvotne podobe.

Občina Zagorje ob Savi je zoper storilca predlagala pregon zaradi kaznivega dejanja – poškodovanje tuje stvari, še izvemo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...