4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoNehigienično: glavna nagrada v roke podžupanu

Nehigienično: glavna nagrada v roke podžupanu

Litijani so ogorčeni! Med izžrebanimi sodelujočimi v anketi za Celostno prometno strategijo občine Litija, se je znašlo tudi ime litijskega podžupana Borisa Doblekarja.

Boris Doblekar
Boris Doblekar

Več občanov zahteva, da se nagradna igra razveljavi in ponovi žreb za prvo nagrado – mestno kolo, saj se jim zdi takšno ravnanje skrajno neokusno.

Na občini Litija smo povprašali, kako je mogoče, da se je zgodilo kaj takega. Ali v pravilih nagradne igre ni bilo določeno, da zaposleni na občini in njihovi partnerji ter izdelovalci Celostne prometne strategije ne morejo sodelovati v žrebanju?

Podžupan ni zaposlen na občini

” V šesti alineji 1. točke pravil nagradne igre je navedeno, kdo ne more  sodelovati v nagradni igri. Po pravilih žrebanja zaposleni v občini Litija niso bili upravičeni nagrajenci, listek s podžupanovim imenom pa je ostal v bobnu, ker ni med zaposlenimi,” pravijo na občini Litija. Doblekar namreč svojo podžupansko funkcijo opravlja neprofesionalno.

Pripravljalci strategije obžalujejo vznemirjenje, ki ga je povzročilo žrebanje nagrad za sodelovanje pri anketi v sklopu Celostne prometne strategije. Žrebanje, pravijo, so pripravili z najboljšimi nameni in v iskreno zahvalo sodelujočim. “Žrebanje je bilo izvedeno s strani popolnoma nevtralne osebe, ki je izmed 151 lističev naključno potegnila tri lističe z imeni dobitnikov. Rezultat je bil resnično naključen in legitimen – in tak rezultat smo tudi upoštevali. Vsekakor pa bomo v izogib podobnim zapletom v prihodnje temeljiteje razmislili o različnih možnih vidikih žrebanja,” še pravijo pripravljalci Celostne prometne strategije za občino Litija.

Za izdelavo Celostne prometne strategije za občino Litja skrbi konzorcij pod vodstvom podjetja Locus, v katerem sodelujejo še podjetja: Razvojni center srca Slovenije, CEPP – Center za vodenje participativnih procesov in Prometnotehniški inštitut Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...