-- OGLAŠEVANJE --

Ne le za občinske svetnike, glasovali boste tudi za predstavnike krajevnih skupnosti

-- OGLAŠEVANJE --

Še enkrat toliko kot za občinski svet je tudi kandidatov, ki bi radi svoje mesto v krajevni skupnosti. Na volitvah, v nedeljo, 20. novembra, se ne boste odločali le o županu in o občinskih svetnikih. Pričakovati je, da boste oddali tudi svoj glas za tiste, ki bodo predstavljali vašo najmanjšo občinsko geografsko enoto – krajevno skupnost. V treh zasavskih občinah skupno 347 kandidatov – ob tem še opomnik, da podatki Državne volilne komisije niso uradni in se lahko še spremenijo. 

Hrastnik iz dveh volilnih enot že drugič samo z eno

V Hrastniku je zadnja dva mandata le ena volilna enota, saj so dolsko in hrastniško združili. Šteje pa Hrastnik 10 krajevnih skupnosti, v katerih bodo občani izbrali svoje krajevne predstavnike. Največ kandidatov je v KS Dol pri Hrastniku -19, sledi skupnost Turje-Gore, kjer je kar 17 kandidatov. Vseh skupaj 97 občanov Hrastnika kandidira tudi za mesto v Svetu krajevne skupnosti, ki v zadnjih letih nosijo pomembno odločevalsko vlogo, saj so v Hrastniku uvedli participativni proračun, ki omogoča z volitvami odloča, kaj se bo v določeni krajevni skupnosti v prihodnjem letu uredilo. Ker je participativni proračun novost v najmanjši zasavski občini je izvedba še v povojih in bo šele konec leta znano, ali so dejansko uresničili izbrane projekte in sistem takšne udeležbe občanov sploh deluje.

Imena hrastniških kandidatov najdete TUKAJ!

V Trbovljah za krajevne skupnosti 103 kandidati

Občina s skoraj enkrat več prebivalci kot Hrastnik – Trbovlje, ki pa ima sicer manj podeželja, ima prav tako 10 krajevnih skupnosti.  Največ kandidatov šteje KS Trbovlje – Center, kjer pa so kar tri volilne enote in v vseh skupaj je 17 kandidatov. Druga po vrsti po številu kandidatov za člane v krajevni skupnosti je KS Franca Fakina. V Trbovljah volilni seznam kandidatov za člane krajevnih skupnosti šteje 103 Trboveljčane in Trboveljčanke.

Imena trboveljskih kandidatov najdete TUKAJ!

V Zagorju kar 13 krajevnih skupnosti

Najštevilčnejši po prebivalcih v Zagorju ob Savi imajo v sestavi občinske ureditve 13 krajevnih skupnosti, na seznamu katerih bo na tokratnih volitvah 147 občanov, ki se bo borilo za svoje mesto v svetu krajevne skupnosti. Posamezne krajevne skupnosti v Zagorju imajo več volilnih enot, najštevilčnejša po kandidatih je KS Podkum.

Imena zagorskih kandidatov najdete TUKAJ!

 

Podatke za Litijo bomo objavili naknadno, saj manjkajo še vsebine glede občinskih svetnikov.

Pa poglejmo, kako so denar porazdelili po Trbovljah!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --