21.2 C
Trbovlje
sobota, 30. septembra 2023
ZON.siAktualnoPa poglejmo, kako so denar porazdelili po Trbovljah!

Pa poglejmo, kako so denar porazdelili po Trbovljah!

10 krajevnih skupnosti v občini Trbovlje se bori za svoj kos pogače v občinskem proračunu. Svoj proračun KS uporabljajo za manjše investicije in vzdrževanja, večje investicije pa vedno urejajo v sodelovanju z Občino Trbovlje.

Letos so največji znesek iz proračuna namenili KS Dobovec, kjer so urejali predvsem cestno infrastrukturo ter namestili varnostne mreže. Dobovcu so tako namenili nekaj več kot 60.000 evrov, kar je tudi posledica dražjega vzdrževanje cest v zimskem času, ko so na delu zimske službe.

Urejena okolica pošte v KS Center

KS Center je letos prejela 31.000 evrov, ki so jih namenili v vzdrževalna dela. KS Franc Fakin, Franc Salamon in Klek so prejele podoben znesek. V KS Franc Fakin bodo letos izvedli ureditev igrišča na OŠ Ivana Cankarja, uredili avtobusno postajo, prenovili igrišče pri Domu Svobode in odsek na cesti Loke. Na KS Franc Salamon so kot večjo investicijo na občini izpostavili ureditev avtobusne postaje, na KS Klek pa bodo letos sanirali plaz nad Izlakarjem.

Krajevne skupnosti Ivan Keše, Alojz Hohkraut in Čeče so prejele med 20.000 in 25.000 evrov. KS Čeče bo poleg vzdrževanje ostalih uredila še cesto Piškovec. Izvedbe dodatnih del na LC Nasipi so se lotili na KS Alojz Hohkraut, KS Ivan Keše letos nima večjih investicij.

Najmanj sredstev so letos pridobile KS Fric Keršič in KS Zasavje, prva 16.000 evrov druga pa 11.000 evrov. KS Fric Keršič je urejala park Neža, KS Zasavje večjih investicij letos ni izpeljala.

Obnove in vzdrževanja izven centra

Krajevne skupnosti se lotevajo manjših nezahtevnih projektov in investicij kot so urejanje krajših javnih potim medtem, ko se v skupnostih, ki so bolj oddaljene od mesta večina sredstev porabi za tekoče vzdrževanje krajevnih cest in zimsko službo. Poleg tega krajevne skupnosti vzdržujejo svoje prostore, obnavljajo okolico, pešpoti in skrbijo za obnovo nekaterih otroških igrišč, ter nakup urbane opreme kot so klopi, koši za smeti in podobno.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...