-- OGLAŠEVANJE --

Navajeni do služb prihajati po ‘vezah’ in poznanstvih

"Saj se ne splača prijaviti na razpis, saj je že vse zmenjeno," je tipičen stavek občanov ob objavi občinskih razpisov za prosta delovna mesta. Je šlo pri zadnjih dveh primerih res za 'kuhinjo', kot očitajo nekateri bralci?

-- OGLAŠEVANJE --

Na občini Trbovlje so v preteklih 2 mesecih imeli dva razpisa za prosti delovni mesti. Prvi razpis je bil objavljen 3. avgusta. V izbirni postopek se je uvrstilo 9 kandidatov, pisnega preizkusa, se je udeležilo 7 kandidatov. Vse kandidate, ki so se udeležili pisnega preizkusa, je komisija povabila tudi na ustni razgovor. “Postopek omenjenega razpisa je zaključen, izbranemu kandidatu je delovno razmerje na občini Trbovlje začelo teči 1. oktobra,” so povedali na občini Trbovlje.

Drugi razpis za prosto delovno mesto je bil objavljen 31. avgusta. Kandidati so se na prosto delovno mesto lahko prijavili do 15. septembra. V izbirni postopek se je uvrstilo 7 kandidatov in tudi vsi so se udeležili pisnega preizkusa in ustnega razgovora. “Postopek izbire še vedno poteka, zato vam podrobnih informacij o tem ali je bil kdo izmed prijavljenih kandidatov izbran in kdaj bo začel z delom, še ne moremo podati,” pravijo na občini Trbovlje.

Se kaj kuha tudi v Hrastniku in Zagorju?

občina zagorje2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kadrovske spremembe se dogajajo tudi na zagorski in hrastniški občini, a se vanje nihče ne “obregne”, pove Zagorjanka, ki trdi, da so brez razpisov zaposlovali na zagorski občini. Res je, a povsem po pravilih. Menjave bolniškega staža, porodniškega dopusta so izjema pri objavah delovnih mest. Andreja Železnik na ZRSZ Trbovlje nam je pojasnila, da za nadomeščanje zaposlenega, ki je začasno odsoten, občini ni potrebno objaviti razpisa na Zavodu, enako velja za zaposlitev do treh mesecev. Je pa res, še doda Železnikova, da večinoma javni ustanove vseeno takšna delovna mesta objavljajo.

Kaj na očitke odgovarjajo na občini Trbovlje?

občina trbovlje tableNa obtožbe o ‘kadrovski kuhinji’ pa na občini Trbovlje v imenu županje pravijo: “Vse bolj prihajamo do spoznanja, da vse obtožbe in sodbe, ki jih ljudje dajejo o drugih, odražajo predvsem njihov način delovanja, ki ga nato iščejo in vidijo v vseh drugih okoli sebe. Če bi bile navedbe o tem, resnične, potem ne bi ponavljali razpisov, se ne bi trudili s pisnimi testi in nato še z ustnimi razgovori z vsemi kandidati, ki so se prijavili na omenjena razpisa in si ne bi vzeli več časa za razmislek.”

“Očitno je še vedno veliko ljudi navajenih do služb prihajati po ‘vezah’ in poznanstvih, kjer pa so njihova usposobljenost, znanje, ambicioznost povsem na zadnjem tiru. Ljudje se bodo morali sprijazniti s tem, da si na občini v ekipi želimo predvsem zelo dobro usposobljenih ljudi, z znanjem tujih jezikov, z zmožnostjo interdisciplinarnosti in ambicioznosti,” še odgovarjajo na občini Trbovlje.

Zaposleni na občinah in rošade sem ter tja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --