-- OGLAŠEVANJE --

Narof – projekt Izlačanov, ki so se lotili udarniške akcije

-- OGLAŠEVANJE --

Učilnica na prostem na Izlakah je z vidika prvega dela prenove otroškega igrišča končana, za vsa opravljena dela pa so zaslužni domačini, ki so ravno v prvih dneh oktobra s prostovoljnim delom izvedli še drugo udarniško akcijo v ta namen.

Občina podprla s sredstvi, domačini pa v akcijo!

Občina Zagorje je za zamisel krajanov že od samega začetka imela posluh, našla pa tudi sredstva za kritje materialnih stroškov. Prva faza znaša, kot smo že poročali pretekli teden, štiri tisoč evrov, “celotna vrednost naložbe pa je ocenjena na 30 tisoč evrov, a o njej zaenkrat težko govorimo, ker še ni sprejet proračun za prihodnje leto in zato zaenkrat ni znano, ali se bo (oz. v kakšnem obsegu) nadaljevala že v prihodnjem letu,” odgovarjajo na zagorski Občini.

Nato se je začelo delo. Okrog dvajset aktivnih sodelujočih iz izlaškega območja je zavihalo rokave, med njimi Borut Novšak in Sašo Vučko z družinama (še otroci so poprijeli za delo v duhu zgledov prostovoljstva), pa tudi sam ravnatelj izlaške šole Uroš Burgar s še štirimi tamkajšnjimi zaposlenimi-moškim delom učiteljskega kolektiva.

Ideja zrasla na svetu zavoda izlaške šole

Kako je do zamisli sploh prišlo je razkril eden od aktivnih vključenih v projekt, predsednik KS Izlake, Sašo Vučko, ki je obenem tudi član sveta zavoda OŠ Izlake. “Dotrajanost območja je sicer sama po sebi že klicala po prenovi, ko pa se je pojavil covid in so se šolske ter ostale aktivnosti vse bolj, kjer je to bilo mogoče, selile na prosto, smo skupaj prepoznali novo priložnost. Zemljišče, ki je v lasti KS Izlake, so darežljivo ponudili v skupno uporabo, pristopili so še šola in vrtec ter Športno društvo Trimus, nato pa idejo predstavili na Občini Zagorje, “ pripoveduje Vučko.

Načrtujejo sicer dodati še nekaj manjših drobnih del, ki bodo v kratkem opravljena, ne glede na to pa učilnico na prostem lahko učenci že uporabljajo. Naslednji del prenove otroškega igrišča se bo predvidoma nadaljeval naslednje leto, ko bodo nameščena še dodatna igrala, izvedena določena obnova sedanjih igral ter urejena okolica.

“Ponovno se zahvaljujemo vsem sodelujočim,” je komentiranje za majhen kraj velike pridobitve sklenil Vučko. Zemljišče na Narofu je izlaški krajevni skupnosti pred leti podarila Helena (Milena) Kropivšek, da bo služilo mladim – in ta namen je danes že dosežen.

SORODNI ČLANKI:

Celovito prenovo igrišča začeli z učilnico

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --