8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoNajvečja sončna elektrarna Prapretno bo še večja

Največja sončna elektrarna Prapretno bo še večja

“Občina Hrastnik z javnim naznanilom seznanja javnost o pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za sončno elektrarno Prapretno 3 in jo poziva k sodelovanju pri pripravi osnutka,” se glasi uvodni napis na spletni strani Občine Hrastnik, ki najavlja začetek tretjega dela sončne elektrarne Prapretno.

Občina Hrastnik je na svoji spletni strani objavila podrobni prostorski načrt za sončno elektrarno Prapretno 3. Prva že stoji, druga se pripravlja na trboveljski strani.

Pobudo za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta je podala HSE – Energetska družba Trbovlje. Investitor izdelave OPPN SEP 3 je Holding Slovenske elektrarne, izdelovalec pa podjetja URBANISTI, in HSE INVEST. V času javne objave lahko javnost predloži pisne predloge in usmeritve na elektronski naslov Občine ali preko pisma v fizični obliki.

Od odlagališča nenevarnih odpadkov do zelene energije

Uspešna sončna elektrarna Prapretno, ki je v letu 2022 z nadpovprečnimi rezultati presenetila pristojne organe, bo tako še večja in zmogljivejša. V prvih sedmih mesecih obratovanja so proizvedli za dobrih 11 odstotkov več proizvedene električne energije od načrtovanega. Projekt je zrasel na odlagališču nenevarnih odpadkov Prapretno, ki je bil zaprt leta 1980, sedaj pa se s 3. delom zaključuje postavitev največje sončne elektrarne v Sloveniji.

Več kot 800 gospodinjstev “poganja” sonce iz hrastniške elektrarne

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X