-1.6 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoNajvečja investicija zobotehnični laboratorij

Največja investicija zobotehnični laboratorij

V zdravstvenem domu Trbovlje so v letošnjem letu veliko investirali, v petek so odprli prenovljen zobotehnični laboratorij.

Najdražja investicija letošnjega leta zdravstvenega doma Trbovlje je nov zobotehnični laboratorij. »Prenova je stala 180 tisoč evrov, predvsem se je tu šlo za izboljšanje delovnih pogojev zaposlenih,« pravi direktor, Denis Tomše. Bodo pa v novem laboratoriju lahko širili tudi programe in v prihodnje bolnikom ponudili tudi dodatne storitve s področja zobotehnike.

Poleg tega so letos investirali tudi v redna sanacijska dela opreme in stavbe. »Letošnje leto bomo zaključili finančno pozitivno, dobili smo tudi možnost preseganja programov v določenih specialističnih ambulantah,« pove Tomše.

Novi programi v prihodnjem letu

V prihodnjem letu načrtujejo še nekaj dodatnih prihodkov, saj so dobili nove programe. Odprli bodo center za duševno zdravje otrok in mladostnikov ter center za duševno zdravje odraslih. »Zasavje je med vsemi regijami najvišje po dejavnikih tveganja za nastanek duševnih bolezni, zato smo veseli, da smo končno uspeli pridobiti taka centra,« razlaga Tomše.

Vračajo se družinski zdravniki

Lani je imel trboveljski zdravstveni dom težave s pomakanjem družinskih zdravnikov. Po tem, ko je spomladi z delom pričela nova zdravnica, je trenutno pet od sedmih ambulant družinske medicine zasedenih s stalnim izbranim zdravnikom. Preostali dve se zaenkrat še nadomeščata, polno bosta delovati začeli v prihodnjem letu. »V sredini prihodnjega leta bo eden od specializantov končal specializacijo in bo samostojno prevzel eno od ambulant, v zadnjo ambulanto pa se bo v drugi polovici leta vrnila zdravnica po daljši odsotnosti,« načrte razloži Tomše.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...