4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siZasavskoNajveč brezposelnih v največji občini

Največ brezposelnih v največji občini

Največ brezposelnih je v Trbovljah. Po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ) je brez službe največ oseb starih od 30 do 39 let in oseb z osnovnošolsko izobrazbo.

Po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje se je septembra brezposelnost zmanjšala. Ob koncu septembra 2014 je bilo registriranih brezposelnih oseb 112.560, kar je 2.224 oseb oziroma 1,9 odstotka manj kot avgusta, v primerjavi s septembrom 2013 pa je bila brezposelnost manjša za 1,8 odstotka.

Število brezposelnih upadlo

Kot je mogoče razbrati iz podatkov ZRSZ se je septembra 2014 v primerjavi z avgustom brezposelnost zmanjšala v vseh območnih službah Zavoda, razen v območni službi Koper, kjer se je povečala za 0,1 odstotne točke. Število brezposelnih oseb je upadlo tudi v Območni enoti zavoda Trbovlje in sicer za 2,6 odstotne točke.

denarnica

Kljub upadu, pa zaradi letošnjih ugodnejših gibanj, brezposelnost ostaja večja kot pred letom le še v treh območnih službah Zavoda, to je v območni službi Murska Sobota 3,4 odstotke, v območni službi Trbovlje prav tako 3,4  odstotke in v območni službi Ljubljana za 1,2 odstotne točke. Ostale območne službe beležijo medletni upad. Število brezposelnih oseb se je najbolj znižalo v območnih službah Nova Gorica za 7,6 odstotka, sledi Kranj, Velenje in Ptuj.

Najbolj rizična skupina so stari od 30-39 let

Glede na zasavske občine je največ brezposelnih še vedno v največji zasavski občini Trbovlje. Septembra je bilo brezposelnih 1417 oseb, sledi občina Hrastnik s 1013 brezposelnimi in Zagorje s 760 brezposelnimi. Od tega ja največ brezposelnih predstavljajo stari od 30-39 let, skoraj četrtino.

Medtem ko so v Zagorju in Trbovljah podatkih ZRSZ brez službe predvsem moški, teh je v Zagorju 518, V Trbovljah pa 733, je v Hrastniku situacija obrnjena. Brezposelnih je 394 žensk in 383 moških.

Največ brezposelnih z osnovnošolsko izobrazbo

Po izobrazbi je največ brezposelnih v vseh občinah oseb z osnovnošolsko izobrazbo, sledijo osebe z nižjo, srednjo poklicno izobrazbo, nato s srednjo tehnično, strokovno in splošno izobrazbo, najmanj pa je brezposelnih z visoko izobrazbo prve, druge in tretje stopnje, kar je glede na strukturo o izobrazbi prebivalstva tudi pričakovano.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...