2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoNajmanj pol milijona evrov škode

Najmanj pol milijona evrov škode

Po hudem neurju so delavci Komunale Zagorje skupaj s podizvajalci do včeraj popoldne zagotovili prevoznost vseh, v ujmi poškodovanih cest na območju krajevne skupnosti Mlinše-Kolovrat.

Zagotovitev prevoznosti cest bo prvih ocenah občino Zagorje stala približno 100.000 evrov. Z današnjim dnem se začenja sanacija najhuje poškodovanih cest, ki jo izvaja Komunala Zagorje. Po preliminarnih ocenah bo sanacija cestne infrastrukture občinski proračun stala najmanj 500.000 evrov.

Škodo na drugih površinah, ki so jo povzročili nanosi blata in mulja in številni plazovi ali vdori zemljišča, bo občina Zagorje ocenjevala v prihodnjih dneh. Rečni nadzornik si bo, pravijo na občini, danes ogledal še tiste dele prizadetega območja, kamor včeraj zaradi poškodovanih cest ni mogel; po njegovem preliminarnem poročilu pa je pričakovati intervencijsko čiščenje strug in propustov vodotokov na tem območju.

Pomoč iz Dobrepolja

Gasilci in delavci komunale so pomagali lastnikom stanovanjskih hiš in drugih poslopij pri čiščenju nanosov blata in mulja v okolici poslopij, tako da je tudi tu večji del dela opravljenega. Občina Zagorje bo še danes lastnikom stanovanjskih hiš, kjer je to potrebno, priskrbela razvlaževalnike za sušenje razmočenih prostorov. Pri tem je priskočila na pomoč občina Dobrepolje in posodila razvlaževalnike.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...