-- OGLAŠEVANJE --

Nad zavednega občana z inšpekcijo

-- OGLAŠEVANJE --

»Iz struge Trboveljščice, ki je hudournik, rastejo drevesa. Kdo je dolžan čistiti vodotoke,« je zanimalo Trboveljčana.

Neodzivne državne institucije

To je Agencija RS za okolje (ARSO) in koncesionarji, vse pa je seveda odvisno od količine razpoložljivih sredstev. Da imajo bogate izkušnje z neodzivnostjo pristojnih institucij, je pred časom potrdila tudi trboveljska županja Jasna Gabrič.

Zaplete se namreč že pri tako preprosti zadevi, kot sta drevesi, ki rasteta iz struge potoka. "Pred leti so strugo že čistili. Občina dreves ne sme odstraniti sama, v državnih institucijah pa se na naša opozorila ne odzivajo," je povedala Gabričeva.

Strogo po urniku

Na ARSU odgovarjajo, da redna vzdrževalna dela izvajajo po programu, ki ga sprejmejo konec leta za koledarsko leto vnaprej. Rok izvedbe del je odvisen od prioritete izvedbe in od višine finančnih sredstev, ki so namenjena izvedbi vzdrževalnih del za posamezno leto. 

Na območju srednje Save ima za izvajanje javne službe sklenjeno koncesijsko pogodbo VGP Hidrotehnik iz Ljubljane. 

Nad zavednega občana z inšpekcijo

»Vzdrževalna dela ne izvajamo na zahteve lokalnih skupnosti,« nam je sporočila Verica Vogrinčič iz ARSO. Na naše vprašanje, kaj bi se zgodilo v primeru, če bi se občina ali denimo zaveden občan na lastno pest odločil očistiti strugo Trboveljščice, pa odgovarja, da če občan pred deli ne bi pridobil vodnega soglasja, bi proti njemu podali prijavo pristojni inšpekciji, prav tako proti občini. O tem, kdaj naj bi očistili strugo Trboveljščice, pa nič.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --