-- OGLAŠEVANJE --

“Naboj v teh dolinah je izredno močan.”

-- OGLAŠEVANJE --

“Naboj v teh dolinah je izredno močan. Velika volja je, da se pozitivna gospodarska rast, ki se je začela nakazovati, še bolj razširi,” meni evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki se je pred dnevi mudila v Zasavju, obiskala Steklarno Hrastnik, Dewesoft ter sodelovala v okrogli mizi o prihodnosti Zasavja.

Zaupanje v lastne sposobnosti in iskanje novih trgov

V Zasavju je bila nazadnje pred meseci, ko se je peš povzpela na Kum. Od njenega zadnjega gospodarskega obiska Zasavja pa je minilo nekaj let in opaža, da so se zdrava jedra ohranila in očistila. Rešitev za razvoj Zasavja evropska komisarka Bulčeva vidi v ljudeh, v povezovanju, odpiranju in zaupanju v lastne sposobnosti in predvsem v iskanju novih trgov.

Zasavska podjetja, Dewesoft, Chipolo, Katapult, Steklarno Hrastnik, TKI, Sinet in predstavnike Območne obrtne zbornice in Gospodarske zbornice, predstavnike razvojnih agencij Zasavja in Litije in zasavske župane je skupaj z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom seznanila z novimi finančnimi mehanizmi, ki so in bodo na voljo na nivoju Evropske unije za spodbujanje poslovnih ambicij.

Pogovarjali so se tudi o infrastrukturni povezavi Zasavja in priključitvi na tretjo razvojno os. “Čim hitreje naj se pripravijo osnutki projektov in tehnična dokumentacija in naj se koristijo že obstoječi finančni viri oziroma naj se inovativni finančni mehanizmi uporabijo za prve korake ter se ne čaka na novo finančno perspektivo,” je svetovala Bulčeva.

Spodbujanje ekonomske diplomacije

Andrej Božič

V Steklarni Hrastnik so se z Bulčevo pogovarjali o novih izvoznih pristopih evropske komisije s spodbujanjem ekonomske diplomacije in odpiranjem trgov za evropska podjetja. “Novi izvozni pristopi in še dodatna globalna dejavnost je prihodnost tudi Steklarne Hrastnik,” meni Bulčeva.

“Bližnji vzhod, Savdska Arabija, Oman, Katar, azijske države, … to so naše ciljne države, v katerih še nismo prisotni. Komisarka nam je zagotovila, da se za pomoč pri preboju na tržišča, ki nas zanimajo, lahko obrnemo na njen urad,” je po ogledu steklarne in pogovoru z evropsko komisarko povedal direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, ki prav tako meni, da v Zasavju potrebujemo hitrejši in boljši dostop do avtoceste.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --