-- OGLAŠEVANJE --

Na večjo pomoč države ne računajo

Včerajšnje in današnje deževje je še poslabšalo stanje na zagorskih cestah, poškodovanih v zadnjem neurju.

-- OGLAŠEVANJE --

“Včerajšnji, predvsem pa današnji dež je ponovno dodatno poškodoval ceste, ki so še potrebne sanacije po zadnjem neurju ali pa so v delu. K sreči so do sedaj kvalitetno urejene sanacije obvarovale še večje škode,” so povedali na občini Zagorje.

Sanacija bo potekala še kar nekaj časa

Sanacija v zadnjem neurju poškodovanih cest sicer poteka skrbno načrtovano v sodelovanju občine Zagorje, Krajevne skupnosti Mlinše-Kolovrat in krajanov. Počasi se odpravlja velika škoda v smeri ureditve prevoznosti cest, čiščenja brežin potokov, okolice ceste ter naplavin ob potokih. Sanacija bo potekala še nekaj časa, sploh na predelih, kjer potekajo dogovarjanja in usklajevanja z državnimi inštitucijami.

Na občini Zagorje še ne vedo, koliko intervencijskih sredstev za sanacijo bodo prejeli od države: ” zagotovo na kakšno večjo pomoč ne moremo računati, sicer pa je vse odvisno od tega, ali bodo ta neurja obravnavana kot naravna nesreče do te mere, da se bo aktivirala država.” Zaenkrat je v načrtu dodatno čiščenje vodotokov in prepustov, nekaj je že bilo narejenega s strani države, nekaj še čaka. Ceste pa so po večini krajevne, tako da bo država odobrila dodatne ukrepe le v primeru odobritve sredstev iz naslova elementarja.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --