0.7 C
Trbovlje
sreda, 8. decembra 2021
ZON.si1+1=2Na varnem, z novim igriščem in visokimi gredami

Na varnem, z novim igriščem in visokimi gredami

Po energetski sanaciji OŠ Ivana Cankarja Trbovlje bo letos na vrsti še ureditev okolice.

Občina Trbovlje zato do 11. aprila išče izvajalca del, ki bo preplastil celotno okolico šole, to je znotraj ograje, poskrbel za asfaltno prevleko igrišča, kjer bodo poleg talno žgane dekoracije ‘ristanc’ in ‘človek ne jezi se’ postavili tudi nove koše za košarko, klopi in smetnjake. Območje pred vhodom v šolo bodo tlakovali s fotoaktivnimi tlakovci in uredili urbane vrtičke na južnem delu igrišča.

Za šolarje bo bolj varno

“Obenem bomo uredili še pas ceste, ki je bil izpuščen, to je od Mercatorja do Zavarovalnice Triglav. Ob šoli pa bomo postavili tudi visoke grede in prestavili čebelnjak, tako učencem ne bo več treba hoditi čez državno cesto. Dejavnosti bodo po novem pri šoli, za ograjo, kar bo za šolarje bistveno bolj varno,” pravi trboveljska županja Jasna Gabrič.

Projekt, ki bo delno sofinanciran tudi v okviru javnega poziva Parnterstva LAS Zasavje, se bo pričel 11. junija. Dela pa naj bi bila opravljena najkasneje do 24. avgusta.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X