29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoNa Trojanah naenkrat 3 nesreče, udeleženih 12 vozil

Na Trojanah naenkrat 3 nesreče, udeleženih 12 vozil

Danes okoli 9.30 je na štajerski avtocesti v predoru Trojane v smeri Maribora prišlo do treh prometnih nesreč. Avtocesta proti Mariboru je še vedno zaprta!

Prva nesreča se je zgodilo v naletnem trčenju v predoru, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili in eno osebno vozilo, pojasnjujejo policisti. V drugi nesreči, ki se je prav tako zgodila zaradi naleta, je trčilo 5 tovornih vozil. Po prvih podatkih se je v drugi nesreči lažje poškodoval eden od voznikov tovornih vozil. Pred predorom pa se je zgodila še tretja nesreča, v kateri so bila v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila.

Policisti so še vedno na kraju, kjer opravljajo oglede vseh nesreč in odpravljajo posledice. Vzrok še ni znan, pričakuje pa se, da bo avtocesta v smeri Maribora še naprej zaprta.

Promet preusmerjen, nastajajo zastoji

Promet v smeri Maribora je preusmerjen na vzporedno cesto na izvozu Blagovica, zato na tem odseku prihaja do zastojev.

Včeraj 26 prometnih nesreč

S področja prometne varnosti so ljubljanski policisti včeraj obravnavali 26 prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in   nesreči  z  lahkimi telesnimi poškodbami. Večina včerajšnjim prometnih nesreč se je zgodila zaradi vožnje z   neprilagojeno  hitrostjo  ali  zaradi  vožnje  na  prekratki  varnostni razdalji.  Dvajset  prometnih  nesreč  se  je zgodilo v času, ko so bile na cestah zimske razmere. Policisti so poleg zgoraj opisanega primera v še eni nesreči ugotovili, da povzročitelj ni imel predpisane zimske opreme oziroma zimskih pnevmatik.

Policisti pozivajo!

Vse  udeležence  v  prometu  pozivamo,  naj vozijo strpno, prilagodijo tako hitrost  kot  varnostno razdaljo. Ob obilnem sneženju vedno priporočamo, da se  na  pot  odpravijo  le  če  je  to  nujno.  Vsekakor  pa samo, če imajo predpisano  zimsko  opremo.  Pri  tem je pomembno, da pred vožnjo preverijo pnevmatike,  da očistijo sneg in led iz vozil. Priporočamo tudi, da imajo v vozilih  opremo  za čiščenje vozila, lopato, kakšno odejo, dovolj goriva … Vse  to  jim  je  lahko  v  pomoč,  če  obstanejo  na  cesti ali v zastoju. Upoštevati  je  potrebno, da v času sneženja kljub trudu vzdrževalcev cest, te  ne  morejo  biti  povsem  splužene  oziroma  očiščene in zgolj vožnja s prilagojeno  hitrostjo  lahko  prepreči  marsikatero  nesrečo.  Vsem želimo srečno in varno vožnjo.

 

PREVIDNO: Zaradi reševanja ujetih zaprt predor Trojane

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...