0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoDva v vrsti za direktorja hrastniške komunale

Dva v vrsti za direktorja hrastniške komunale

Da se aktualni direktorici Komunale Hrastnik Nives Venko izteka dolgoleten mandat, smo na ZON.si že poročali, po izteku roka za prijavo pa smo preverili, kako kaže s postopkom izbire njenega naslednika ali naslednice. Razpisna komisija je prejela dve prijavi, ki sta v postopkih preverjanja.

“Postopek imenovanja direktorja Komunale Hrastnik je v teku in bo s strani Nadzornega sveta Komunale Hrastnik končan na seji, ki bo predvidoma v sredo, 8. decembra dopoldan  v prostorih družbe Komunale Hrastnik,” je pojasnil predsednik Nadzornega sveta Komunale Hrastnik Bojan Klenovšek, ki je razkril tudi, da sta na objavljen razpis prispeli dve prijavi.

Trenutno je v teku preverjanje vloženih vlog. Na podlagi ugotovitev bo izdelano poročilo o podrobnem pregledu obeh vlog, njuni pravočasnosti, popolnosti in izpolnjevanju razpisnih pogojev, nato pa bo na osnovi ugotovljenih dejstev Nadzorni svet Komunale Hrastnik na sredini seji sprejel navedeno poročilo. “V odvisnosti od izpolnjevanja razpisnih pogojev kandidatov bo glasoval o predlogu imenovanja kandidata na prosto delovno mesto direktor (m/ž) družbe Komunale Hrastnik,” opisuje postopke, ki so prav sedaj aktualni sogovornik Klenovšek.

Soglasje poda (ali tudi ne) ustanovitelj

Izglasovan predlog bo posredovan v soglasje občinskemu svetu ustanovitelja. V praksi to pomeni, da bodo odločitev Nadzornega sveta Komunale Hrastnik obravnavali tudi svetniki in svetnice Občinskega sveta Občine Hrastnik kot narekuje sprejet Odlok o ustanovitvi javnega podjetja Komunale Hrastnik.

“V primeru, da pa nobeden od kandidatov, ki izpolnjuje razpisne pogoje, ne bo dobil potrditve članov nadzornega sveta, bo Nadzorni svet o tem seznanil občinski svet ustanovitelja in postopek imenovanja direktorja ponovil z objavo novega razpisa,” še eno od možnosti opiše Klenovšek.

SORODNI ČLANKI:

Venkova zaključuje z vodenjem komunale, kdo bo naslednji?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...