3.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoNa predčasnih največja gneča v Trbovljah, tik za njimi pa Zagorjani

Na predčasnih največja gneča v Trbovljah, tik za njimi pa Zagorjani

Predčasno glasovanje tokrat za lokalne volitve 2022 se je začelo včeraj. V Zasavju bodo vsa predčasna volišča odprta še danes in jutri med 7. in 19. uro. V vseh štirih zasavskih občinah skupaj so na včerajšnji dan prešteli 689 oddanih volilnih listkov. 

V Hrastniku, kjer se za glas potegujejo Gregor Pajić, ki kandidira že četrtič, Žiga Kovač s podporo Gibanja Svoboda in sedanji župan Marko Funkl je prvi dan predčasnega glasovanja na volišče prišlo 67 občank in občanov Hrastnika. Na lokalnih volitvah poleg županov volivci izbirajo tudi občinske svetnike in predstavnike krajevnih skupnosti. V Hrastniku vse kandidate najdete TUKAJ.

Litijski župan Franc Rokavec (SLS) se bo še enkrat odpravil po zaupanje volilcev. Ob bok so se mu tokrat postavili Boris Doblekar (SDS), Iztok Izlakar (Gibanje Svoboda), Kaja Mlakar Agrež (Levica) in Boris Bevc (NSi). Svoj glas na lokalnih volitvah je včeraj oddalo 124 Litijanov.

Jasna Gabrič se po dveh mandatih poslavlja. V bitko za izpraznjen sedež se je podalo 5 kandidatov in 1 kandidatka. Za župansko mesto se potegujejo Zoran Poznič (SD), Drago Kočar (NSi), Jože Pustoslemšek (Lista DNK Trbovelj), Primož Siter (Levica), Patricija Gorenc (SDS) in Dejan Debelić (Gibanje Svoboda). V edini zasavski občini, kjer aktualna županja ne kandidira, so zabeležili največ oddanih volilnic – 245. Seznam vseh trboveljskih kandidatov za svetnike, najdete na TEJ POVEZAVI.

V Zagorju ob Savi, kjer je že skorajda 30 let na čelu občine Matjaž Švagan, so po prvem dnevu prešteli 244 oddanih volilnih lističev. Na letošnjih volitvah mu nasproti stojijo Željko Železnik (SD), Boštjan Ocepek (SLS) in Til Šiles (Levica). Kdo vse se poteguje za 25 mest v zagorskem občinskem svetu, najdete TUKAJ.

Ne le za občinske svetnike, glasovali boste tudi za predstavnike krajevnih skupnosti

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...