25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoNa Mrzlici pohodniki opazili medveda

Na Mrzlici pohodniki opazili medveda

Pred dobrim tednom nam je pisala bralka, češ da so nad Trbovljami medvedje. Takoj smo preverili. 

Lokalci pravijo, da to ni nič posebnega. Miha Marenč iz Zavoda za gozdove nam pojasni, da je pot čez Mrzlico običajna pot medvedov, ki potujejo. A, da se na tem mestu ne zadržujejo dolgo.

Medved stekel pred njimi

“Včeraj smo se peljali s kolesom po cesti med gostilno Jager in Medvednico. Pred nami je po cesti stekel medved in skočil pod cesto” opisuje bralka, ki se je pošteno prestrašila. Ko so malce povprašali, so jim domačini pojasnili, da pohodniki in lovci opažajo medvedko z dvema mladičema, kar nam potrdi tudi domačin, ki se ne želi izpostavljati.

Planinska koča na Mrzlici

Da ne bi po nepotrebnem strašili bralcev smo z zgodbo izpred dobrega tedna dni, počakali. Včeraj pa znova – objava na Facebooku o svežem odtisu medvedje šape nad Mrzlico.

Marenč je že pred tednom dni preveril informacije o medvedki ali medvedih, a izvedel ni ničesar.

Včeraj smo poklicali tudi v gostilno Jager, kjer nam je prijazna lastnica pojasnila, da so res pohodniki poročali o medvedih, a da so jih nazadnje opazili več kot mesec nazaj.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X