12 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siZasavskoNa izletu v zdravilišču Radenci

Na izletu v zdravilišču Radenci

Člani društva invalidov Hrastnik so se 7. aprila, oboroženi z dobro voljo in v pričakovanju sprostitve v termalni vodi odpeljali pod severno obrobje Slovenskih goric, v deželo termalnih in mineralnih vrelcev ter vinske trte.

Končni cilj so bili Radenci, ki se prvič omenjajo leta 1436, kot zdravilišče pa so zasloveli leta 1833. Ob prihodu so nas pričakali prijazni domačini, nas na kratko seznanili z zgodovino in nam ponudili Radensko pri termalnem izviru.

hrastniški invalidi na kopanju1

Prepustili so se zdravilnim mehurčkom mineralne vode

Pospremili so nas do kopališča, ki ga krasi 10 različnih in med seboj povezanih bazenov s termalno in navadno ogrevano vodo, kjer smo se naplavali, telovadili in se prepustili svetovno znanim zdravilnim mehurčkom radenske mineralne vode z blagodejnimi učinki na srce in ožilje. Bilo je lepo, razigrano in blagodejno za našo dušo in telo. Vse to je bilo razbrati tudi ob povratku domov, ko je bil, med drugim, dan predlog, da bi se kopalni dnevi organizirali kar vsak mesec, pa četudi dvakrat.

Lep pozdrav in pisane pomladne dneve do 5. maja, ko se skupaj odpravimo na kopanje v Topolšico.

Jerica Laznik

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...