-- OGLAŠEVANJE --

Na Izlakah poskrbeli za varnost najmlajših v prometu

-- OGLAŠEVANJE --

Pretekli torek so na Izlakah 41 bodočim prvošolcem razdelil odsevne paketke AMZS za boljšo varnost otrok v prometu. 

Na podelitvi odsevnih paketov za najmlajše so bili prisotni Irena Janžekovič-Žmauc iz Agencije RS za varnost prometa, vodja varnostnega območja Policijske postaje Zagorje Darinko Benc in vodja področja Varna mobilnost na AMZS Erik Logar. Vsak je s svojega delovnega področja otrokom predstavil pravila za varno hojo po cesti in vožnjo s poganjavčkom, skirojem, kolesom in avtomobilom. Seznanili so jih tudi o prometnem bontonu.

Otroci navdušeni nad Anjo in Leonom

Otroci so z veseljem sodelovali in pripovedovali lastne prigode in opažanja. Njihovi obrazi so zažareli, ko sta v učilnico vstopili maskoti Anja in policist medo Leon. Skupaj so zapeli in zaplesali na koncu pa sta jim predala odsevne paketke, ki jim služijo kot dobra popotnica za varnost in vidnost v prometu.

Glavna tema dogodka je bila varnost otrok v prometu. Poudarek je bil na rabi vidljivosti v prometu, kjer so prisotni otroke podučili o pomenu svetlih oblačil in odsevnih elementov, varni hoji ob in čez cesto, rabi varnostne čelade, varnostnega pasu in otroškega varnostnega sedeža. V pogovoru so otroci dejali, da se ne pripenjajo, ker očka ali mami to zahtevata, temveč, ker so potem bolj varni in zaščiteni.

Čelada rešuje življenja

Govorili so tudi o pomembnosti nošenja čelade ob vožnji s kolesom. Žmauceva je prikazala, kaj se zgodi z jajcem, ki pade na tla brez da je zaščiten. Ob demonstraciji se je jajce razbilo, kot se ob padcu zelo rada razbije tudi naša glava. Ko pa je jajce pripela v varnostno čelado in ga nato spustila na tla, so vsi skupaj zadrževali sapo. Ali bo sedaj še drugo jajce razbito? K sreči ni bilo nobenih posledic, saj je bil jajc varno shranjeno v čeladi. Otroci so se naučili, da je enako z rabo zaščitne čelade na poganjavčku, skiroju in kolesu, saj so posledice padca milejše, glava pa ostane cela.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --