8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoNa delu mučitelji živali

Na delu mučitelji živali

Je v Zasavju na delu mučitelj živali? Pred dnevi so na družabnih omrežjih zaokrožile fotografije s samostrelom poškodovanega mačka, nato pa so, le nekaj dni zatem, prav tako v Zagorju, našli še zastrupljeno meso. Policija trenutno še ne more zatrditi, ali sta primera povezana.

Mačka poškodoval s puščico iz samostrela

Mačka je v okolici vasi Zgornje Jesenovo pod Čemšeniško planino med 15. in 19. oktobrom poškodoval za zdaj še neznani storilec, so povedali na Policijski upravi Ljubljana, ki je bila obveščena o poškodovanju mačka. Puščica, izstreljena s samostrelom, je mačku prestrelila trup. Maček je bil operiran na Veterinarski fakulteti v Ljubljani in že okreva v domači oskrbi. Policisti pa nadaljujejo s preiskavo in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

V mesu strup za podgane

Zagorski policisti pa so ta teden prejeli obvestilo iz veterinarske ambulante o najdbi kosa mesa, v katerem je bil nameščen strup za podgane. Zastrupljeno meso, ki bi lahko bilo usodno za žival, je našel Zagorjan našel na svojem vrtu. Policisti so opravili razgovor z veterinarko in občanom ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve
prekrška po 45. členu Zakona o zaščiti živali.

Ne verjame v nenavadna naključja

Melita Trbovšek

“Ne verjamem, da bi šlo v tako kratkem času v istem kraju za naključje, najbrž sta oba primera povezana. Zagotovo pa ni šlo za nesrečo, nekdo je moral očitno vaditi, da mu je muca uspelo zadeti,” meni Melita Trbovšek iz Društva za zaščito in pomoč živalim Lajka, kamor se je lastnica mačka, ki je bil posvojen pri njih, obrnila po nasvet. “Upam, da se bo kdo opogumil in povedal, kaj se je zgodilo. Sploh zato, ker pri vsaki hiši pač nimajo tudi samostrela. Operirani muc bo počasi okreval, imel pa je srečo v nesreči, saj mu puščica ni poškodovala nobenega od vitalnih organov.” 

Društvo Lajka poziva vse, ki imajo kakršnokoli informacijo o tem mučitelju živali, da jih pokličete na 041 446 085 ali jim to sporočite na naslov lajkadrustvo@gmail.com.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X