2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoNa cesti "čez hrib" delajo tudi ob sobotah in nedeljah

Na cesti “čez hrib” delajo tudi ob sobotah in nedeljah

Tudi sobote in nedelje nadaljujejo z delom na cesti “čez hrib” kot ji pravijo domačini, nam pove direktor RTH Janez Žlak.

Izvajalec AGM Nemec hiti zaradi bližajočega občinskega praznika, ki je 3. julija. Do takrat naj bi položili tudi grobi asfalt. Odvodnjavanje Ojstro – Sijaj so zaključili prejšnji teden, vožnja po cesti Plesko – Trbovlje pa je še vedno prepovedana za ves promet. Razsvetljavo in pločnik bodo v tem letu uredili vse od Prapretnega do novega križišča na Veličkovi cesti.

Vsa ostala gradbena dela v domeni rudnika, ki trenutno potekajo oziroma še bodo potekala, naj bi bila dokončana do konca leta 2018.

Dela od Neže do Terezije trenutno še niso v teku, saj čakajo načrte arhitekta, pojasni Jože Velikonja.

Od ribnika proti Pleskem dela nemoteno potekajo. Odsek od Veličkove ceste proti dnevnemu kopu poteka brez težav, urejajo teren s podpornimi konstrukcijami in se dogovarjajo z lastniki zemljišč, pravi Žlak.

Razpis za dela ceste na Cesti padlih borcev

Cesto padlih borcev naj bi sanirali, vožnja po njej pa je dovoljena le lokalnemu prometu, intervenciji in komunali.

V juniju bo odprt razpis za dela na Cesti padlih borcev vse od vrtca Sonček do križišča, kjer stoji tabla, ki prepoveduje vožnjo ‘čez hrib’. Z deli naj bi predvidoma pričeli v mesecu juliju ali  avgustu.

Po obnovi Ceste padlih borcev bo ta, po besedah Velikonje, še vedno namenjena zgolj lokalnim prebivalcem.

SORODNI ČLANKI:

Še vedno delovišče namesto ceste

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...