17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.si1+1=2Morda kaj pravega ravno za vas!

Morda kaj pravega ravno za vas!

Zasavska ljudska univerza pridobila sredstev treh razpisov. Kaj to pomeni?

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo finančno podprlo izvajanje programa Medgeneracijskega središča Zasavje, ki vključuje izvajanje brezplačnih programov za starejše. Do sedaj je zasavska univerza tovrstne aktivnosti pokrivala z lastnimi sredstvi in s podporo občin, je ob veseli novici medijem zaupal direktor Tone Bezgovšek. 

Učili bodo veščine vodenja kariere

ZLU

Te dni bo zasavsko učno središče podpisalo koncesijsko pogodbo za opravljanje storitev za trg dela do leta 2018. To v praksi pomeni, pojasnjujejo na ZLU, da bomo za brezposelne izvajali delavnice: Učinkovit nastop na trgu dela (24 ur), Kariera po petdesetem (20 ur) in Svetovalnico (54 ur).

Prve aktivnosti se začnejo že konec junija, do konca leta pa bo občanom na voljo 19 delavnic.

naslovna ZLU1In še tretji za Zasavce uspešen razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, kjer sledi izvajanje štirih programov priprav za potrjevanje Nacionalnega poklicnega izobraževanja za brezposelne osebe v letu 2016. Polona Trebušak iz ZLU pravi: “Tako bomo lahko izvedli dve skupini usposabljanja za socialnega oskrbovalca na domu, eno skupino za računovodje za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode in eno skupino za izdelovalca spletnih strani.” V programe se bodo lahko vključili brezposelni, ki ustrezajo pogojem zahtevanih s strani Zavoda RS za zaposlovanje, vsi programi pa bodo 104-urni. Prijave za vse programe so že v teku.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...