-- OGLAŠEVANJE --

Manj svečk za reševalna nosila

Gorski reševalci iz Zagorja so danes na Ruardiju izvedli prikaz reševanja ponesrečenca na terenu z novimi reševalnimi nosili, ki so bila kupljena s pomočjo sredstev, zbranih v akciji Manj svečk za manj grobov 2015.

-- OGLAŠEVANJE --

Sredstva v višini 8.670 evrov so tako danes še simbolično predali predsedniku Gorske reševalne zveze Slovenije Igorju Potočniku. Dejansko pa so sredstva prejeli že konec lanskega leta in z njimi tudi kupili reševalna nosila.

Vodja projekta Manj svečk za manj grobov Primož Jelševar se je v nagovoru ob predaji zbranih sredstev zahvalil vsem prostovoljcem, koordinatorjem in organizacijam, ki so pomagale pri izvedbi akcije. Poudaril je, kako pomembno je del sebe prostovoljno nameniti pomoči soljudem in tako po svojih močeh narediti ta svet boljši: »Neizmerno sem vesel, da obstajajo ljudje, ki so enostavno dobri po srcu. Boljši smo, kot si o sebi predstavljamo.«

Manj svečk manj grobov donacija1

Z donacijo do potrebne reševalne opreme

Predsednik GRZS Igor Potočnik je izpostavil, da vsi gorski reševalci delujejo prostovoljno, vsi se odpovedujejo svojemu honorarju, da lahko kupijo potrebno opremo, zato so to pravi delavci v javnem interesu, ki so res prostovoljci. Zahvalil se je organizatorjem akcije Manj svečk za manj grobov, da so se sredstva na državni ravni odločili nameniti GRZS, saj se vsakodnevno borijo za sredstva za svoje delovanje in so zato še posebej hvaležni za tovrstne akcije, ki pomagajo pri nakupu nujne opreme za reševanje.

Skupaj zbrali več kot 32.000 evrov

V dobrodelni in okoljski akciji Manj svečk za manj grobov 2015 je sodelovalo 90 organizacij iz 14 občin ter več kot 300 prostovoljcev, ki so v času od 31. oktobra 2015 do 1. novembra 2015 z donacijami skupaj zbrali več kot 32.000 evrov. Sredstva dobrodelne akcije so zbirali z namenom pomoči lokalnim zdravstvenim in drugim organizacijam na lokalni ravni. Vsak od 14 lokalnih organizatorjev je del zbranih sredstev na državni ravni namenil Gorski reševalni zvezi Slovenije, s pomočjo katerih so kupili 7 profesionalnih zajemalnih nosil in drugo reševalno opremo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --