19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siZasavskoMajski kopalni dan v Topolšici

Majski kopalni dan v Topolšici

Začetek našega drugega kopalnega dne bi lahko začela s pesmijo »tih deževen dan« in končala s »sonček je in ti si skuštrana«. Ja, tako je, ko se na potep odpravi vesela druščina članov društva invalidov Hrastnik.

Odpeljali smo se proti Šaleški dolini in občudovali zelene poglede na Kamniško-Savinjske Alpe, Pohorje in Posavsko hribovje. Kmalu smo prispeli v lep, mirnem kotiček, obdan z zelenimi gozdovi, kjer se je iz zemlje prikazal naravni topli vrelec že v 16.stoletju. Zdravilna voda, svež gorski zrak in množica sončnih dni so v prejšnjem stoletju privabljali v Topolšico tudi gospodo z Dunaja in celotne Avstro-ogrske.

Po nekajurnem namakanju, razmigavanju in vodnih masažah smo se prepričali, zakaj. Voda je res blagodejna, prijetna, mehka in tako dobro dene razbolelim okončinam in sklepom. K temu je svoje prispevalo tudi sonce, ki nas je prijetno grelo. Po dobrem kosilu in še slajšem sladoledu smo se dobre volje počasi odpravili proti domu.

Ja, lepo se imamo skupaj. Zato vem, da se vidimo tudi 2. Junija v Šmarjeških toplicah.

Jerica Laznik

2_uzivanje_v_Topolsici

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...