23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoLetos značilnih zastavic ni, akcija pa vendarle poteka

Letos značilnih zastavic ni, akcija pa vendarle poteka

Že dvanajst let je minilo, odkar poteka ekološko humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov. Verjetno pa ste, če ste te dni obiskali pokopališče, pogrešali prostovoljce z značilnimi zastavicami. Letos stojnic ni, niti prostovoljcev in zastavic sočutja, saj so organizatorji prepričani, da je najbolje da ostanemo doma in se svojih najdražjih spominjamo nekoliko drugače.

Predsednik Fundacije Svečka Primož Jelševar v imenu koordinatorjev in prostovoljcev Manj svečk za manj grobov iz vse Slovenije sporoča: “Letos, v času, ko je pričakovana gneča, omejimo obiske pokopališč. Namesto tega grobove obiščimo v prihodnjih tednih. V tem tednu se lahko umrlim poklonimo na način, ki bo do pokojnih spoštljiv, ob tem pa odgovoren do živih: s svojim spominom, pogovorom.” Predlaga Jelševar. Dobrodelna akcija v Fundaciji Svečka tudi letos poteka in posneli soserijo kratkih videoposnetkov, v katerih se s spoštovanjem spominjamo naših pokojnih.

Tokrat Fundacija zbira sredstva za Helikoptersko enoto nujne medicinske pomoči za opremo za oskrbo podhlajenih ponesrečencev, ki se bo uporabljala v reševalnem helikopterju (termometri, naprave za ogrevanje, infuzije ipd).

Zastavice sočutja lahko darovalci izdelajo sami po priloženih navodilih: https://manjsveck-manjgrobov.si/ZastavicaIzdelajSam.pdf 

Vsi, ki se želite pokojnih spomniti na malce drugačen način, lahko sodelujete na dva načina:
– Donirate preko UPN naloga: Dobrodelno društvo Fundacija Svečka, Selo pri Zagorju 61, 1410 Zagorje ob Savi
TRR: SI56 6100 0000 9144 052, Delavska Hranilnica d.d.

– Pošljete SMS s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919 in s tem prispevate 1 € oziroma 5 €, ki jih bo Fundacija Svečka v celoti namenila za reševanje življenj.

Za več podrobnosti pa obiščite njihovo spletno stran: https://manjsveck-manjgrobov.si/donacije/

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč